Zdravko Čolić / - INSTAGRAM
03/12/2022 u 10:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sve Čoline žene: Oženio Aleksandru, volio balerinu i glumicu, a aferu imao sa svjetskom zvezdom

Ono što se takođe držalo u tajnosti je Čolina evrovizijska afera s pjevačicom grupe ABBA Fridom

Otkako se pojavio na estradi, Zdravko Čolić važio je za poželjnog muškarca.

Za njim su uzdisale žene širom bivše Jugoslavije, hrlile su na njegove koncerte, a tako je i danas.

Mnoge djevojke željele su da budu Čoline. On je ljubavni život držao daleko od očiju javnosti. Iako nikad nije želio previše da priča o ženama koje je volio, nekako se saznalo da je Zdravko svojevremeno bio miljenik i među poznatim damama. Jedna od onih koja je uspjela da ga zavede je glumica Jasna Ornela Beri. Za ovu vezu se nije znalo dok ona o tome nije progovorila, ali tek 47 godina nakon njihovog raskida, piše Kurir.

- Odlazili smo na Skenderiju, u Dom mladih. Družili smo se i tu sam se ja prvi put zaljubila. Svi mi imamo prve ljubavi i uvijek će biti jedan dio u mom srcu koji je rezervisan samo za njega. Pogotovo zato što sam imala jedno predivno iskustvo koje ću pamtiti čitav život - istakla je glumica za bosanske medije.

Ono što se takođe držalo u tajnosti je Čolina evrovizijska afera s pjevačicom grupe ABBA Fridom kad su oboje 1973. godine nastupali na tom festivalu. Tek kasnije je pjevač progovorio o tome.

- Upoznavanje je palo za klavirom, osmjesi i prostačka bosanska pitanja: ‘Š’a ima, stara?’ Posle je uslijedio poziv na vikend. Djelovalo je obećavajuće, ali sam se ja nakon cijele te trodnevne idile osjetio upotrebljenim poput instant-supe. Skuvaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to. A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i svijeće i cvijeće, kockaste zavjesice i stolnjaci, pečena riba u foliji s bademima i eterična ulja… Ali ona prava, jedinstvena, ludačka strast koja se desi između muškarca i žene je izostala. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vježbanje udvoje u teretani - prisjetio se Čola jednom prilikom.

Četiri godine bio je u vezi s Jasnom Dulić, balerinom iz Lokica. Nakon nje sedam godina je voleo manekenku iz Rijeke Elizabetu Vidas.

Poslednja koju je osvojio postala mu je supruga. Aleksandru je upoznao u Makarskoj 1989. godine. Vjenčali su se 1. maja 2001. godine u strogoj tajnosti. Imaju dve ćerke – Unu i Laru.

- To su te moje veze i s trećom nisam imao kud nego sam se oženio. Imao sam nekad strasne i kratke afere ali nisu rezultirala dugim zabavljanjem - rekao je svojevremeno Čola za Avaz.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. januar 2023 09:46