Мик Џегер и Стонси у Ливерпулу / - FOTO: EPA-EFE/NIGEL RODDIS
11/06/2022 u 13:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Џегер и Ролингстонси одали почаст Битлсима у Ливерпулу

Мик Џегер рекао је публици да су првобитно планирали да одсвирају пјесму „You’ll Never Walk Alone“, која се свира прије сваке фудбалске утакмице Ливерпула на стадиону Енфилд, гдје је концерт одржан. Ипак, одлучио је да одсвирају пјесму „коју су написали други локални момци“ – Пол Макартни и Џон Ленон

Током наступа у Ливерпулу Ролингстонси су одали почаст Битлсима обрађујући њихов хит из 1963. "I Wanna Be Your Man".

Ову пјесму су првобитно написали Џон Ленон и Пол Макартни, али су Стоунси заправо били први који су објавили своју верзију. Издали су је као сингл 1. новембра 1963, тачно три недјеље прије него што се првобитни снимак Битлса појавио на њиховом другом албуму у Великој Британији, „With The Beatles“. Наступ у Ливерпулу је био први пут да су Стоунси свирали „I Wanna Be Your Man“ од 2012. године.

Прије него што је почео са пјесмом, пјевач Мик Џегер рекао је публици да су Стоунси првобитно планирали да одсвирају пјесму „You’ll Never Walk Alone“ састава Gerry And The Pacemakers – која се свира прије сваке фудбалске утакмице Ливерпула на стадиону Енфилд, гдје је концерт одржан. Ипак, одлучио је да одсвирају пјесму „коју су написали други локални момци“ – Пол Макартни и Џон Ленон, који су рођени у Ливерпулу.

Ролингстонси су тренутно у току са турнејом "SIXTY" по Европи и Великој Британији, која се наставља у понедјељак (13. јуна) у Амстердаму. Као што му име сугерише, наступ долази у знак прославе шестодеценијског мандата Стоунса, који је званично формиран у јуну 1962. (свој први наступ као The Rolling Stones извели су мјесец дана касније).

На свим наступима на турнеји до сада, отварали су свој сет видео-записом као омажом бубњару Чарлију Вотсу, који је умро прошлог децембра у 80. години. Његово мјесто на турнеји заузима бубњар Стив Џордан. У марту су снимили дјелове за свој предстојећи 24. албум.

У међувремену, Стоунси поводом прославе 60. годишњице, имају албум "Live At The El Mocambo" и бокс сет свих њихових синглова из 1963-1966. Би-Би-Си ће такође током љета емитовати документарни серијал из четири дијела "My Life As A Rolling Stone". Свака једночасовна епизода биће посвећена једном члану бенда: Мику Џегеру, Киту Ричардсу, Ронију Вуду и Чарлију Вотсу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 20:10