Hor Vokalisti / privatna arhiva
06/09/2023 u 15:20 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Hor Vokalisti objavio spot za pjesmu "Kad gitara zasvira"

Svojevrsna muzička poslasticu za kraj ljeta autorsko djelo je maestra Saše Barjaktarović

"Kad gitara zasvira" muzički je prvijenac hora Vokalisti kojeg predvodi iskusni dirigent Saša Barjaktarović. Kroz tri hora ovo je njegov peti spot i potvrda jedinstevnog muzičkog dara kroz razne žanrove.

Svojevrsna muzička poslasticu za kraj ljeta autorsko djelo je upravo maestra Barjaktarović, na stihove pjesnikinje Šejle Kajić, inače članice hora dok je instrumentalni aranžman uradio Dejan Božović. Pjesma je urađena pod pokroviteljstvom PAM-a Crne Gore.

"Mjesec iza oblaka/ Stidljivo se prikriva/ A na obali/ Tebe ljubim ja/ Kad gitara zasvira ..." stihovi su koji će se dugo pamtiti uz ljetnje avanture i ljubav.

image

Saša Barjaktarović

-VLADIMIR POPOVIć

- Iako se ljetnji hitovi prezentuju javnosti obično na početku sezone, mi smo odlučili da lijepom pjesmom i romantičnim spotom muzički produžimo ovo kasno ljeto. Želimo takođe da ova pjesma ostane kao uspomena na ljetnje ljubavi ko god da ih je doživio ovih mjeseci - kaže kompozitor i dirigent Barjaktarović.

Reditelj i direktor fotografije za spot je Miodrag Mika Marković, koji je režirao i spot "Muzika i ja" koju je takođe komponovao Barjaktarović. Spot je sniman na rukavcima Skadarskog jezera i na Velikoj plaži u Ulcinju. U spotu se pored Vokalista pojavljuju i žongler Dušan Đukić i gitarista Vuk Sandić.

Ovo je inače prvi spot hora pod nazivom Vokalisti čiji  je osnivač i dirigent Saša Barjaktarović, profesor muzike,a njeguju raznolik repertoar.

- Vokalisti ove jeseni pripremaju novi program, za brojne zainteresovane potencijalne članove biće organizovana audicija, a očekujemo da ćemo do kraja godine publiku obradovati cjelovečernjim koncertom - obećava dirigent.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 17:22