Olivera Injac obilazi Balšićevu ulicu / -M.VUJISIć
24/04/2024 u 11:52 h
Andrijana Dabanović - Mićko VujisićAndrijana Dabanović - Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Injac: Asfaltiranje Balšićeve za desetak dana

Očekujemo nakon praznika, do sredine maja, da će ovo biti novi ambijentalno uređeni dio centra grada, rekla je gradonačelnica Injac

U narednih desetak dana počeće asfaltiranje Balšićeve ulice, a nakon toga postavljanje kamena, rekla je za "Dan" gradonačelnica Podgorice Olivera Injac koja je jutros sa  direktorom Agencije za izgradnju i razvoj grada Draganom Senićem obišla gradilište. 

– Popričali smo sa građanima, negdje su različitih stavova, neki žele da se sačuvaju pojedina stabla kao što je jedan platan dok drugi smatraju da može da ugrozi bezbjednost. Tražimo najbolje rešenje, rekla je gradonačelnica.

image

Balšićeva ulica

-M.VUJISIć

Gradonačelnica kaže da radovi idu planiranom dinamikom sa malim zakašnjenjem zbog poteškoća koje su uobičajene za ovakve vrste gradilišta.

– Na terenu je, između ostalog pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata, bilo je tu drugih zastoja na koje nijesmo mogli uticati ali smo izašli iz svega toga. Očekujemo nakon praznika, do sredine maja, da će ovo biti novi ambijentalno uređeni dio centra grada. Prelijepi dio grada, za koji smo se zaista potrudili da sredimo. Planiramo  nastavak.  Sređivaćemo druge cjeline u centru grada, rekla je gradonačelnica.

Gradonačelnica Injac prenosi da je od građana, tokom obilaska, čula zapažanja da radovi idu mnogo brže  nego u Hercegovačkoj ulici.

–  Izvođač radova pokazuje ozbiljnost i kvalitet u radu i vjerujem da će sve to dati dobar rezultat – zaključila je gradonačelnica.

 

Dragan Senić podsjeća da su radovi u Balšićevoj počeli u novembru, navodeći više izazova pred kojima su se sreli.Ulica je dugačka 280 metara i podijeljena u tri faze. Radovi koštaju nešto preko milion eura, kazao je on.

Počinju radovi u Ulici Đečevića.

Dragan Senić kaže da sjutra otvaraju novo gradilište, počinju radovi Ulici Đečeviće na Draču.

– Vrlo brzo raspisujemo tender za Ulicu slobode, kao što znate moramo jednostavno voditi računa da ne blokiramo grad – rekao je Senić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:16