Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tetku zbog para tukao do smrti * Milov savjetnik uhapšen zbog ruske veze * Drugovi i u smrti nerazdvojni * Otrovne hemikalije u lutkama * Pudždamon i članovi vlade u Briselu * Represije bile tragedija za narod * Degradiranje Univerziteta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ĐORĐE BLAŽIĆ, PROFESOR :
Vujanović je kao predsjednik države dužan da ukazom raspusti Skupštinu i raspiše izbore prvog narednog dana po raspuštanju parlamenta.

Vic Dana :)

Šeta ciga parkom i u daljini ugleda skinse. Kaže mu jedan od njih :
- Cigo, dođi ovamo da ti kažemo nešto.
A ciga će na to:
-Neka, neka kume, ne moram ja sve da znam.

Kako se zove ciganin koji zna geometriju?
- Romb.

Kako se zove uragan koji je prošao kroz Cigamalu?
-Garagan.

Zašto cigani plaču svaki put kad gledaju film Titanik?
Žao im gvožđa.

Cigo otvorio radnju za „krečenje” auta. Prilazi mušterija i pita.
- Kakva ti je garancija?
A cigo će na to:
- Tri kiše brate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija NA MOSTU MORAČICA
Završeni stubovi
Most Moračica Završeni stubovi
Stu­bo­vi mo­sta Mo­ra­či­ca, jed­nog od naj­za­htjev­ni­jih obje­ka­ta na tra­si pri­o­ri­tet­ne di­o­ni­ce auto­pu­ta Bar–Bo­lja­re od Smo­kov­ca do Ma­te­še­va, za­vr­še­ni su, sa­op­štio je mi­ni­star sa­o­bra­ća­ja Osman Nur­ko­vić. On je ju­če ob­i­šao gra­di­li­šte mo­sta Mo­ra­či­ca sa iz­vr­šnim di­rek­to­rom CRBC-a He­jem Ši­ćen­gom i ka­zao da se duž ci­je­le tra­se iz­vo­de ra­do­vi u pra­vom smi­slu te ri­je­či.
– Od ukup­no 16 tu­ne­la, ra­do­vi na is­ko­pu i pri­mar­noj i se­kun­dar­noj pod­gra­di iz­vo­de se na 15 tu­ne­la, na ko­ji­ma je ukup­na du­ži­na is­ko­pa pre­ko 55 od­sto. Po­red pro­bi­je­nog tu­ne­la Ja­buč­ki krš i Klo­pot, do kra­ja go­di­ne oče­ku­je se pro­bi­ja­nje i tu­ne­la Vi­lac i Mr­ke – re­kao je Nur­ko­vić.
Ka­ko pi­še u sa­op­šte­nju Mi­ni­star­stva sa­o­bra­ća­ja, on je ka­zao da je na sa­moj tra­si auto­pu­ta, bez pri­ključ­nih ram­pi, pe­tlji i nad­vo­žnja­ka, pla­ni­ra­no 20 mo­sto­va.
– Ra­do­vi se in­ten­ziv­no iz­vo­de na 11 mo­sto­va. Na jed­nom od naj­za­htjev­ni­jih obje­ka­ta, mo­stu Mo­ra­či­ca, ra­do­vi se re­a­li­zu­ju u skla­du sa pla­ni­ra­nom di­na­mi­kom iz­vo­đa­ča. Most Mo­ra­či­ca ima pet stu­bo­va i dva opor­ca. Du­ži­na mo­sta je 960 me­ta­ra, a ukup­na ši­ri­na 23,4 me­tra – pre­ci­zi­rao je Nur­ko­vić.
Naj­vi­so­či­ji stub je 180 me­ta­ra, za­jed­no sa te­me­ljom i kon­struk­ci­jom. Mak­si­mal­ni ra­spon me­đu stu­bo­vi­ma je 190 me­ta­ra.
Go­vo­re­ći o fi­nan­sij­skim pa­ra­me­tri­ma, re­kao je da je u ovoj go­di­ni CRBC iz­veo ra­do­ve, od­no­sno is­po­sta­vio si­tu­a­ci­je u iz­no­su od 127 mi­li­o­na eura, te da se do kra­ja go­di­ne oče­ku­je da se po­tro­ši 180 mi­li­o­na. Dnev­no se iz­vo­de ra­do­vi u vri­jed­no­sti od mi­li­on eura. Na pro­jek­tu je, po­red CRBC-a, an­ga­žo­va­no 97 pred­u­ze­ća, od če­ga 80 iz Cr­ne Go­re. Pre­ma po­sled­njim po­da­ci­ma, ukup­no je na grad­nji auto­pu­ta an­ga­žo­va­no pre­ko 3,2 hi­lja­de rad­ni­ka, od če­ga do­ma­ćih 1,18 hi­lja­da.
D.M.


Smo­ko­vac sa­stav­ni dio dru­ge di­o­ni­ce

Pe­tlja Smo­ko­vac je sa­stav­ni dio di­o­ni­ce Far­ma­ci–Smo­ko­vac, ko­ja je de­talj­nim pro­stor­nim pla­nom auto­pu­ta Bar–Bo­lja­re de­fi­ni­sa­na kao dru­ga eta­pa re­a­li­za­ci­je.
- Pro­jekt­nim za­dat­kom za iz­ra­du glav­nog pro­jek­ta pla­ni­ra­no je da se pe­tlja pro­jek­tu­je fa­zno, da bi se kroz pr­vu fa­zu omo­gu­ći­lo kva­li­tet­no rje­še­nje pri­ključ­ka na ovu di­o­ni­cu auto­pu­ta do usva­ja­nja de­talj­nog pro­stor­nog pla­na Ja­dran­sko-jon­skog auto­pu­ta – za­klju­ču­je se u sa­op­šte­nju.`

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"