Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika DISCIPLINSKA KOMISIJA DONIJELA ODLUKU U POSTUPKU PROTIV SLUŽBENIKA SGPP BAR M.S. I B.G.
Uslovno kažnjeni zbog žurke na brodu
Žurka na policijskom brodu Uslovno kažnjeni zbog žurke na brodu
Di­sci­plin­ska ko­mi­si­ja Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va iz­re­kla je di­sci­plin­sku mje­ru uslov­ni pre­sta­nak rad­nog od­no­sa na pe­ri­od od dvi­je go­di­ne, sa nov­ča­nom ka­znom u vi­si­ni od 20 od­sto mje­seč­ne za­ra­de u tra­ja­nju od šest mje­se­ci, M.S. i B.G., slu­žbe­ni­ci­ma Je­di­ni­ce pa­trol­nih ča­ma­ca Bu­dva – SGPP Bar. Ko­mi­si­ja je utvr­di­la da su njih dvo­ji­ca po­či­ni­la te­ži pre­kr­šaj pri­li­kom odr­ža­va­nja fe­sti­va­la Si dens, ka­da su pre­vo­zi­li če­ti­ri li­ca, od ko­jih je jed­no na­pra­vi­lo fo­to­gra­fi­ju, ta­ko­zva­ni sel­fi, ko­ja je ob­ja­vlje­na u me­di­ji­ma.
Po­stu­pak pro­tiv M.S. i B.G. po­kre­nut je zbog te­že po­vre­de slu­žbe­ne du­žno­sti iz čl.106 stav 1 tač­ka 2 (ne­na­mjen­sko ko­ri­šće­nje po­vje­re­nim sred­stvi­ma), tač­ka 4 (po­na­ša­nje u slu­žbu su­prot­no Ko­dek­su po­li­cij­ske eti­ke) i tač­ka 6 Za­ko­na o unu­tra­šnjim po­slo­vi­ma (ne­iz­vr­ša­va­nje slu­žbe­nih na­re­đe­nja ne­po­sred­nog ru­ko­vo­di­o­ca ili li­ca ko­je ru­ko­vo­di iz­vr­še­njem slu­žbe­nog za­dat­ka iz­da­tog u vr­še­nju ili po­vo­dom vr­še­nja po­li­cij­skih po­slo­va).
–Te­že po­vre­de slu­žbe­ne du­žno­sti uči­nje­ne su na na­čin što su da­na 19.7.2015. go­di­ne, oko 16 ča­so­va, ka­da su oba­vlja­li po­slo­ve u SGPP Bar, pr­vo­od­go­vor­ni M.S., kao vo­đa smje­ne, i dru­go­od­go­vor­ni B.G.,kao član po­sa­de, ni­je­su iz­vr­ši­li na­re­đe­nje star­je­ši­ne SGP Bar D.R. da u slu­žbe­no plo­vi­lo PČ15 „Ul­cinj”, ko­je se ta­da na­la­zi­lo na slu­žbe­nom ve­zu u lu­ci Bu­dva, na­tan­ka­ju go­ri­vo i da na­kon to­ga bez za­dr­ža­va­nja vra­te plo­vi­lo u lu­ku Bar, već su oko 16.30 sa­mo­volj­no za­u­sta­vi­li i usi­dri­li po­me­nu­ti slu­žbe­ni plov­ni obje­kat u akva­to­rij pla­že Čanj, da bi se ku­pa­li u mo­ru, pri če­mu su im se pri­dru­ži­le če­ti­ri oso­be, ko­je su se na po­ziv po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka po­pe­le na slu­žbe­ni ča­mac, gdje su se za­dr­ža­le dva­de­se­tak mi­nu­ta, što je ne­po­zna­ti autor fo­to­gra­fi­sao, a fo­to­gra­fi­ju 21.7.2015.go­di­ne ob­ja­vio na fej­sbuk stra­ni­ci „Pod­go­rič­ki vre­me­plov” – sa­op­šte­no je iz MUP-a.M.V.P.


Ko­nje­vić na­ja­vio ot­ka­ze

Na­kon ovog in­ci­den­ta mi­ni­star unu­tra­šnjih po­slo­va Ra­ško Ko­nje­vić na­ja­vio je da će po­li­caj­ci ko­ji su zlo­u­po­tri­je­bi­li slu­žbe­nu po­li­cij­sku jah­tu ka­ko bi plo­vi­li ja­dran­skom oba­lom u ci­lju ku­pa­nja, sun­ča­nja i pra­vlje­nja „sel­fi­ja“ naj­vje­ro­vat­ni­je osta­ti bez po­sla. Ko­nje­vić je ta­da iz­ja­vio da će tra­ži­ti naj­ri­go­ro­zni­ju ka­znu za po­li­cij­ske slu­žbe­ni­ke ko­ji su se na­šli na jah­ti u ta­kvim okol­no­sti­ma.
Spor­nu fo­to­gra­fi­ju sa žur­ke na po­li­cij­skom plo­vi­li na svom „tvi­ter“ na­lo­gu po­di­je­lio je i li­der Po­kre­ta za pro­mje­ne (PzP) Ne­boj­ša Me­do­je­vić na­kon če­ga je ob­ja­vlje­na u me­di­ji­ma. Na fo­to­gra­fi­ji se vi­de če­ti­ri li­ca na po­li­cij­skoj jah­ti, a dva u vo­di, dok jed­no od njih pra­vi po­pu­lar­ni „sel­fi“. Pre­ma sa­zna­nji­ma Me­do­je­vi­ća, ra­di se o po­li­cij­skom plo­vi­lu „Ul­cinj“.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"