Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NASTAVLJENO SUĐENJE DRAGOJU BAOŠIĆU ZA UBISTVO JOVANA KOSAĆA Svjedočio brat optuženog
Su­đe­nje Dra­go­ju Ba­o­ši­ću, op­tu­že­nom da je 14. sep­tem­bra 2014. sa umi­šlja­jem ubio Jo­va­na Ko­sa­ća u her­ceg­nov­skom lo­ka­lu Ka­za, na­sta­vlje­no je ju­če pred kri­vič­nim vi­je­ćem su­di­je Ve­sne Mo­štro­kol.
Ka­ko se na­vo­di u op­tu­žni­ci, po ula­sku u di­sko­te­ku do­šlo je do fi­zič­kog kon­tak­ta iz­me­đu Ko­sa­ća i Mi­la­na Bi­go­vi­ća, ko­ji se na­la­zio u Ba­o­ši­će­vom dru­štvu. Ba­o­šić je pri­šao Ko­sa­ću i u nje­go­vom prav­cu is­pa­lio vi­še hi­ta­ca. Ka­da je Ko­sać pao, op­tu­že­ni je na­sta­vio da pu­ca. Op­tu­žni­com je ob­u­hva­ćen i Dra­gan Bi­go­vić, ko­ji je po­mo­gao Ba­o­ši­ću da po­bjeg­ne.
Pred su­di­jom Mo­štro­kol svje­do­čio je Stan­ko Bi­go­vić, brat op­tu­že­nog Dra­ga­na Bi­go­vi­ća. Svje­dok je is­pri­čao da je kri­tič­nog da­na po­ma­gao svom ro­đa­ku Iva­nu Bi­go­vi­ću, vla­sni­ku lo­ka­la Mag­num, oko pri­pre­ma za žur­ku, na ko­joj je bio i Ba­o­šić.
– Slu­žio sam go­ste či­ta­vo vri­je­me i sve je bi­lo u re­du. U lo­ka­lu je bi­lo oko pe­de­se­tak lju­di, vla­snik lo­ka­la Ivan Bi­go­vić, mo­ja bra­ća Dra­gan i Mi­lan i Ivan Ilić. Do­šao je i Ba­o­šić, ko­ji je ta­ko­đe bio po­zvan. U je­dan sat smo uga­si­li mu­zi­ku. Dra­gan je pri­je je­dan iza­šao sa dje­voj­kom i ni­je se vra­ćao – is­pri­čao je Stan­ko Bi­go­vić.
Ka­da se sve za­vr­ši­lo, ka­ko tvr­di, kre­nu­li su pre­ma Iva­no­vom vo­zi­lu. U tom mo­men­tu na­i­šle su ne­ke dje­voj­ke ko­je su ih po­zva­le na pi­će u Ka­zu. Stan­ko je, ka­ko tvr­di, po­ku­šao da ih od­bi­je ali je na kra­ju ipak po­šao.
– Ušao sam u auto sa Iva­nom Bi­go­vi­ćem i Iva­nom Ili­ćem, a sa na­ma su po­šle i dvi­je dje­voj­ke. U dru­gom auto­mo­bi­lu bi­la su mo­ja bra­ća Mi­lan i Dra­gan – is­pri­čao je.
Svje­dok je da­lje na­veo da je Mi­la­na na ula­zu u di­sko­te­ku na­pao Jo­van Ko­sać. Ka­že da ni­je vi­dio uda­rac, ali da je ka­sni­je vi­dio da je Mi­la­nu po­vri­je­đe­na vi­li­ca.
– Dra­gan je kre­nuo da bra­ni Mi­la­na i stao iz­me­đu njih dvo­ji­ce. Mi­lan je pao u tre­nut­ku ka­da su Dra­gan i po­koj­ni Jo­van Ko­sać raz­mi­je­ni­li ne­ko­li­ko uda­ra­ca. Vi­dio sam da je Ko­sać uda­rio Dra­ga­na u pred­je­lu gla­ve. Pri­tr­čao sam ka­ko bih i Dra­ga­na i Mi­la­na iz­vu­kao na­po­lje – tvr­dio je Stan­ko Bi­go­vić.
Svje­dok je is­pri­čao da je ne­ka­ko uspio da iz­vu­če Mi­la­na i Dra­ga­na iz di­sko­te­ke, a on­da su se upu­ti­li pre­ma vo­zi­li­ma. Ta­ko­đe, ka­zao je da ni u jed­nom tre­nut­ku u dis­ko­te­ci ni­je vi­dio op­tu­že­nog Ba­o­ši­ća.
Na ju­če­ra­šnjem su­đe­nju sa­slu­šan je Mar­ko Bo­ja­nić, ko­ji je is­pri­čao da je če­sto do­la­zio u tu di­sko­te­ku i da zna da Ko­sać ni­ka­da ni­je imao pro­ble­ma sa go­sti­ma. Svje­dok je te no­ći bio u dru­štvu sa Bu­di­mi­rom Bu­la­ji­ćem i iz­vje­snim Špi­ri­ćem.
– Bu­di­mir mi je u jed­nom tre­nut­ku ka­zao da ula­ze bra­ća Bi­go­vić i od­mah na­kon to­ga je do­šlo do fi­zič­kog ob­ra­ču­na, a po­tom su se za­ču­li i puc­nji. Na­stao je me­tež. Ka­da sam uspio da se pro­bi­jem kroz gu­žvu Jo­van je već bio po­go­đen i bio je u po­lu­le­že­ćem po­lo­ža­ju, po­ku­ša­va­ju­ći da usta­ne – is­pri­čao je Bo­ja­nić.
VJ.D.


U lo­ka­lu bila i dva in­spek­to­ra

Na su­đe­nju je svje­do­čio i ko­no­bar lo­ka­la Mi­lan Pr­la­i­no­vić, ko­ji je is­pri­čao da su se u dis­ko­te­ci tu­kli Ko­sać i ne­ki mom­ci.
– U tre­nut­ku ka­da sam se okre­nuo, na­mje­ra­va­ju­ći da spu­stim tac­nu sa pi­ćem na sto, za­čuo sam puc­nje. Vra­tio sam se zna­ju­ći da će bi­ti gu­žve i mi­slio sam da dig­nem ne­ko sta­klo da bi lju­di iza­šli va­ni. Me­đu­tim, to ni­je­sam uspio da ura­dim. Stao sam na­sred lo­ka­la, a on­da sam čuo da su pu­ca­li na Jo­va­na Ko­sa­ća – is­pri­čao je Pr­la­i­no­vić.
Su­di­ja Mo­štro­kol pu­sti­la je vi­deo-za­pis sa nje­go­vog sa­slu­ša­nja kod tu­ži­o­ca, gdje je on is­pri­čao da je vi­dio Ko­sa­ća da se bi­je sa jed­nim mom­kom, dok se ko­le­ga ko­ji je ta­ko­đe ra­dio u lo­ka­lu tu­kao sa ne­kim dru­gim mom­kom. Taj ko­le­ga, ka­ko ka­že svje­dok, bio je Di­lan Pra­šče­vić. Svje­dok je do­dao da je mo­mak ko­ji se tu­kao sa Jo­va­nom Ko­sa­ćem na se­bi imao ka­ri­ra­nu ko­šu­lju.
– Ni u jed­nom mo­men­tu ni­je­sam vi­dio ko pu­ca – is­pri­čao je Pr­la­i­no­vić, ko­ji se sje­tio da su te no­ći u lo­ka­lu bi­la i dva po­li­cij­ska in­spek­to­ra.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"