Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika OSNOVNI SUD U PODGORICI POTVRDIO OPTUŽNICU PROTIV LJUBINKE, MILIĆA I RADOVANA POPOVIĆA
Varali sa porodiljskim isplatama
Varali sa porodiljskim isplatama
Osnov­ni sud u Pod­go­ri­ci po­tvr­dio je op­tu­žni­cu Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva po­dig­nu­tu pro­tiv dva okri­vlje­na prav­na li­ca iz Pod­go­ri­ce, „Adrenaline.” d.o.o. i „Iruz CG” d.o.o., zbog iz­vr­še­nja pro­du­že­nog kri­vič­nog dje­la pre­va­ra i tri od­go­vor­na li­ca u tim prav­nim li­ci­ma: Lju­bin­ke Po­po­vić, Mi­li­ća Popovića i Ra­do­va­na Po­po­vi­ća da su kao sa­i­zvr­ši­o­ci po­či­ni­li ozna­če­no kri­vič­no dje­lo.
Op­tu­žni­com je pred­sta­vlje­no da su Po­po­vi­ći, u na­mje­ri da za se­be i prav­na li­ca pri­ba­ve pro­tiv­prav­nu imo­vin­sku ko­rist, la­žnim pri­ka­zi­va­njem či­nje­ni­ca do­ve­li u za­blu­du Cen­tar za so­ci­jal­ni rad i na­ve­li da na šte­tu bu­dže­ta Cr­ne Go­re is­pla­ti re­fun­da­ci­ju za­ra­da na­ve­de­nim pri­vred­nim dru­štvi­ma, po osno­vu is­pla­te na­kna­da za­ra­da za po­ro­dilj­sko od­su­stvo za rad­ni­ce: Č.D, S.S., H.F., M.L., M.M. i M.J. za­po­sle­ne u fir­mi „Adrenaline.” d.o.o., i rad­ni­ce: V.A., M.D., R.M., F.J., J.I, V.V., M.M., i V.A. za­po­sle­ne u „Iruz CG” d.o.o. Okri­vlje­na Ljubinka Po­po­vić kao osni­vač na­ve­de­nih pri­vred­nih dru­šta­va, za iz­vr­šnog di­rek­to­ra „Iruz CG” d.o.o po­sta­vi­la je okri­vlje­nog Ra­do­va­na Po­po­vi­ća, a u „Adrenaline.” d.o.o okri­vlje­nog Mi­li­ća Po­po­vi­ća, da bi po­tom kao rad­ni­ce ova dva pri­vred­na dru­štva an­ga­žo­va­la is­klju­či­vo že­ne ko­je su bi­le u dru­gom sta­nju, a sa ko­ji­ma su okri­vlje­ni Mi­lić i Ra­do­van Po­po­vić, po pret­hod­nom do­go­vo­ru sa okri­vlje­nom Po­po­vić, kao iz­vr­šni di­rek­to­ri za­klju­či­li ugo­vo­re o ra­du. Na dan ka­da su rad­ni­ce oba pri­vred­na dru­štva otvo­ri­le po­ro­dilj­ska bo­lo­va­nja sa nji­ma za­klju­či­li anek­se ugo­vo­ra o ra­du, u ko­ji­ma je la­žno pri­ka­za­no da im je uve­ća­na vi­si­na mje­seč­ne za­ra­de, da bi na osno­vu tih anek­sa, Cen­tru za so­ci­jal­ni rad Pod­go­ri­ca pod­no­si­li za­htje­ve za re­fun­da­ci­ju za­ra­da, la­žno im pred­sta­vlja­ju­ći da su rad­ni­ce pri­je otva­ra­nja po­ro­dilj­skog bo­lo­va­nja šest mje­se­ci bi­le za­po­sle­ne, te da im je is­pla­će­na za­ra­da od­re­đe­na u anek­si­ma ugo­vo­ra.
Ta­ko je okri­vlje­ni Mi­lić Po­po­vić, kao iz­vr­šni di­rek­tor „Adrenaline.” d.o.o , od kra­ja 2011. go­di­ne do po­čet­ka 2013. go­di­ne, u 14 na­vra­ta pod­nio za­htje­ve za re­fun­da­ci­ju na­vod­no is­pla­će­nog lič­nog do­hot­ka za: Č.D., S.S., H.F., M.L.,M.M. i M.J. Okri­vlje­ni Ra­do­van Po­po­vić, kao iz­vr­šni di­rek­tor DO „Iruz CG”, u pe­ri­o­du od av­gu­sta 2011. go­di­ne do po­čet­ka 2013. go­di­ne, u 18 na­vra­ta za: V.A., M.D., R.M., F.J., J.I, V.V., M.M., i V.A , na osno­vu ko­jih za­htje­va je Cen­tar za so­ci­jal­ni rad Pod­go­ri­ca do­ve­den u za­blu­du, i na šte­tu bu­dže­ta Cr­ne Go­re is­pla­tio na­kna­de za­ra­da za na­ve­de­ne rad­ni­ce u ukup­nom iz­no­su od 175.882 eura, a okri­vlje­ni su raz­li­ku od sva­ke is­pla­će­ne re­fun­da­ci­je i is­pla­će­ne stvar­ne na­kna­de za­ra­da za rad­ni­ce za­dr­ža­li za se­be i pri­vred­na dru­štva.D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"