Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučurovićev potpis za Milačića, Dajkovićev za Miličkovića * Na istu imovinu upisana šesta hipoteka * Za torturu po 17 mjeseci * Roćen gasi požar u DPS-u Pljevlja * Junajted napada Sevilju, „plavci” Barsu * Novaka čeka mukotrpan povratak * Plavi ovjerili drugo mjesto
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Spasojević, predsjednik Sindikata ZIKS-a:
– Sudije i tužioci podržavaju kriminalce.

Vic Dana :)

Chuck Norris je osvojio Vimbledon bejzbol palicom.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!
Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!
Kako je nastao točak?
- Čak Noris uradio kolut naprijed, pa su svi povikali: To Čak, to Čak!
Došla Smrt sa maskom, kosom, i ide od vrata do vrata. Dođe na jedna vrata, zvoni, kad ono, vrata otvara Čak Noris. Gleda Smrt Čak Norisa, gleda on Smrt, kad odjednom, Smrt digne ruke i vikne:
– MASKENBAL!!!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika OSNOVNI SUD PRESUDIO PRIPADNICIMA SAJ-A ZA PREBIJANJE MILORADA MIJA MARTINOVIĆA
Za torturu po 17 mjeseci
Martinović Za torturu po 17 mjeseci Advokat osuđenih Zdravko Begović nakon izlaska iz suda nije želio da komentariše presudu, ali je najavio da će podnijeti žalbu
Su­di­ja pod­go­rič­kog Osnov­nog su­da Na­da Ra­bre­no­vić osu­di­la je pri­pad­ni­ke Spe­ci­jal­ne an­ti­te­ro­ri­stič­ke je­di­ni­ce (SAJ) Bo­ra Gr­gu­ro­vi­ća i Go­ra­na Ze­ja­ka na po go­di­nu i po za­tvo­ra zbog pre­bi­ja­nja Ce­ti­nja­ni­na Mi­lo­ra­da Mi­ja Mar­ti­no­vi­ća. Oni su ogla­še­ni kri­vim za mu­če­nje i na­no­še­nje te­ške tje­le­sne po­vre­de.
Gr­gu­ro­vić i Ze­jak u za­tvo­ru će, pre­ma pre­su­di, pro­ve­sti go­di­nu i pet mje­se­ci, jer im je u ka­znu ura­ču­na­to vri­je­me pro­ve­de­no u pri­tvo­ru.
Advo­kat osu­đe­nih Zdrav­ko Be­go­vić na­kon iz­la­ska iz su­da ni­je že­lio da ko­men­ta­ri­še pre­su­du, ali je na­ja­vio da će pod­ni­je­ti žal­bu.
– U ru­ka­ma su­di­je je bio vruć krom­pir. Pri­ti­sak jav­no­sti je do­pri­nio vi­so­koj ka­zni – ka­zao je Be­go­vić.
Do­dao je da su nje­go­vi kli­jen­ti oslo­bo­đe­ni op­tu­žbe da su ošte­ti­li auto­mo­bil Mi­lo­ra­da Mar­ti­no­vi­ća.
Tu­ži­lac i pu­no­moć­nik ošte­će­nog Mar­ti­no­vi­ća, advo­kat Ve­li­bor Mar­ko­vić, tra­ži­li su ra­ni­je ve­će ka­zne za „sa­jov­ce”.
– Oni ni­su pri­zna­li iz­vr­še­nje dje­la, pri­tom ne spo­re­ći da su pri­mi­je­ni­li sred­stvo pri­nu­de prav­da­ju­ći to da se ošte­će­ni po­na­šao agre­siv­no i po­ka­zi­vao im sred­nji prst. Ni­su spo­ri­li ni da su ga uda­ra­li vi­še pu­ta u pred­je­lu gla­ve i ti­je­la. Ta­kvo po­na­ša­nje je ne­čo­vječ­no, a po­seb­no is­ti­čem da je to tra­ja­lo neo­prav­da­no du­go i iza­zva­lo kod ošte­će­nog te­ške tje­le­sne po­vre­de i na de­se­ti­ne la­kih tje­le­snih po­vre­da, kao i ja­ku psi­hič­ku pat­nju – na­ve­la je tu­ži­lac u za­vr­šnim ri­je­či­ma, is­ti­ču­ći da bi bla­ža ka­zna pred­sta­vlja­la ne­ga­tiv­nu mo­ral­nu kli­mu u dru­štvu.
Pod­sje­ti­mo, Mar­ti­no­vić je pre­bi­jen u ok­to­bru 2015. go­di­ne na­kon pro­te­sta De­mo­krat­skog fron­ta u Pod­go­ri­ci.VJ.D.


Tvr­di­li da ni­je­su kri­vi

To­kom iz­no­še­nja za­vr­šnih ri­je­či op­tu­že­ni su ka­za­li da ni­ka­da ni­su pre­ko­ra­či­li ovla­šće­nja i da su po­stu­pa­li u skla­du sa za­ko­nom. Be­go­vić je ta­da tvr­dio da nje­go­vi bra­nje­ni­ci ni­su kri­vi i tra­žio je oslo­ba­đa­ju­ću pre­su­du.
Na osno­vu ne­po­sred­nog psi­ho­lo­škog pre­gle­da vje­šta­če­njem je utvr­đe­no da Gr­gu­ro­vi­ću i Ze­ja­ku kri­tič­ne no­ći ni­je bi­la bit­no sma­nje­na ura­čun­lji­vost.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"