Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Kvorum obnovio stare podjele * Presrećna sam, prekidam štrajk * Statis ne može da gradi * Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Ako ne znaš šta ćeš * Farsa i spinovanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, Centar za demokratsku tranziciju:
Partijama ne odgovara da se na izborima pojave građani, zato je odbijen naš predlog da se uvedu individualne kandidature.

Vic Dana :)

Šta je Isus rekao Crnogorcima prije nego što je razapet na krst?
- Ne radite ništa dok se ne vratim.

Perica:
- Mama, hoćemo li u zoološkom vidjeti i rodu?
Mama:
- Naravno,Perice.
Perica:
- Super! Baš me zanima hoće li me prepoznati!


Upisao se Perica da trenira plivanje, i kaže treneru posle nekoliko minuta:
- Idem ja kući.
- A zašto ?
- Pa, nisam više žedan!


Stoje Perica i Jovica na aerodromu.
Jovica:
- Perice kako bre teroristi kradu avione kad su ogromni?
Perica:
- Ne kradu oni avione dok su na zemlji, nego dok su na nebu onako malecki.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura POČINJE BIJENALE CRNOGORSKOG TEATRA
Dokle pogled seže u CNP-u
Dokle pogled seže u CNP-u
Pred­sta­vom „Do­kle po­gled se­že” Kra­ljev­skog po­zo­ri­šta „Zet­ski dom” ve­če­ras u 20 ča­so­va na Ve­li­koj sce­ni Cr­no­gor­skog na­rod­nog po­zo­ri­šta po­či­nje Bi­je­na­le cr­no­gor­skog te­a­tra. Na­kon ko­ma­da ko­ji je re­ži­rao Ar­pad Ši­ling bi­će or­ga­ni­zo­van okru­gli sto me­di­ja i kri­ti­ke či­ji će mo­de­ra­tor bi­ti dra­ma­tur­ški­nja Ma­ri­ja Čol­pa. U pred­sta­vi igra­ju Sr­đan Gra­ho­vac, Zo­ran Vu­jo­vić, Var­ja Đu­kić, De­jan Đo­no­vić, Du­šan Ko­va­če­vić, Na­da Vuk­če­vić, Je­le­na Si­mić i Alek­san­dar Ga­vra­nić.
Po iz­bo­ru po­zo­ri­šnog re­di­te­lja Slo­bo­da­na Mi­la­to­vi­ća, se­lek­to­ra ovo­go­di­šnjeg Bi­je­na­la cr­no­gor­skog te­a­tra, u tak­mi­čar­skom pro­gram, po­red pred­sta­ve „Do­kle po­gled se­že”, bi­će pred­sta­ve „Sa­mo­u­bi­ca” Ni­ko­la­ja Erd­ma­na, u re­ži­ji Velj­ka Mi­ću­no­vi­ća (CNP), „Let iz­nad ku­ka­vič­jeg gni­je­zda” Ke­na Kej­si­ja, u re­ži­ji Di­e­ga de Bre­je (Kra­ljev­sko po­zo­ri­šte „Zet­ski dom”), „Lep­tir” Alek­san­dra Ra­du­no­vi­ća, u re­ži­ji An­dra­ša Ur­ba­na (Kra­ljev­sko po­zo­ri­šte „Zet­ski dom”), „Šće­ri mo­ja” Ma­je To­do­ro­vić, u re­ži­ji Ane Vu­ko­tić (CNP), i „Ču­va­ri tvog po­šte­nja”, autor­ski pro­je­kat Bo­ri­sa Li­je­še­vi­ća (Grad­sko po­zo­ri­šte Pod­go­ri­ca).
Bi­je­na­le je tak­mi­čar­skog ka­rak­te­ra, a o na­gra­da­ma će od­lu­či­va­ti ži­ri ko­ji či­ne po­zo­ri­šni re­di­telj Di­no Mu­sta­fić iz Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, te­a­tro­log i po­zo­ri­šni kri­ti­čar Alek­san­dar Mi­lo­sa­vlje­vić iz Sr­bi­je i dram­ski pi­sac i pro­fe­sor Ste­van Ko­pri­vi­ca. Za pred­sta­ve ko­je će bi­ti iz­ve­de­ne u tak­mi­čar­skom pro­gram bi­će do­di­je­lje­ne na­gra­de za na­bo­lju pred­sta­vu, re­ži­ju, na­gra­da za do­ma­ći dram­ski tekst, za glav­nu mu­šku ulo­gu, za žen­sku glav­nu ulo­gu,epi­zod­nu ulo­gu i na­gra­da za auto­ra sa­rad­ni­ka.
Bi­je­na­le cr­no­gor­skog te­a­tra je na­ci­o­nal­ni po­zo­ri­šni fe­sti­val či­ji je cilj afir­ma­ci­ja, va­lo­ri­za­ci­ja i raz­voj ukup­nog cr­no­gor­skog po­zo­ri­šnog si­ste­ma. Bi­je­na­le cr­no­gor­skog te­a­tra, ta­ko­đe, ima za cilj una­pr­je­đe­nje i pro­mo­ci­ju svih po­zi­tiv­nih vri­jed­no­sti cr­no­gor­ske sa­vre­me­ne kul­tu­re ko­je svoj is­kaz ima­ju u po­zo­ri­šnoj umjet­no­sti i uni­ver­zal­nih dru­štve­nih vri­jed­no­sti. Bi­je­na­le je osno­van 2007. go­di­ne pod­na­zi­vom Fe­sti­val cr­no­gor­skog te­a­tra, a od 2010. go­di­ne od­vi­ja se bi­je­nal­no.
Po­kro­vi­telj Bi­je­na­la cr­no­gor­skog te­a­tra je Mi­ni­star­stvo kul­tu­re Cr­ne Go­re.
S.Ć.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"