Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2015-10-21 OBAVJEŠTENJE SEKRETARIJATA ZA RAZVOJ PREDUZETNIŠTVA Traže dokumentaciju za staračke naknade
Ko­ri­sni­ci sta­rač­kih na­kna­da mo­ra­ju što pri­je do­sta­vi­ti no­vu do­ku­men­ta­ci­ju ko­jom bi se utvr­di­lo da li is­pu­nja­va­ju uslo­ve za ostva­ri­va­nje pra­va na sta­rač­ku na­kna­du. Uko­li­ko to ne ura­de, ka­ko pi­še u oba­vje­šte­nju ko­je je pot­pi­sao Mar­ko Ću­la­fić, se­kre­tar za raz­voj pred­u­zet­ni­štva, pre­sta­će im pra­vo na sta­rač­ku na­kna­du.
-Vla­da je na pred­log Mi­ni­star­stva po­ljo­pri­vre­de i ru­ral­nog raz­vo­ja, a shod­no Za­ko­nu o po­ljo­pri­vre­di i ru­ral­nom raz­vo­ju do­ni­je­la od­lu­ku o bli­žim uslo­vi­ma i po­stup­ku za is­pla­tu sta­rač­kih na­kna­da. Od­lu­kom o bli­žim uslo­vi­ma i po­stup­ku za is­pla­tu sta­rač­kih na­kna­da ko­ja je stu­pi­la na prav­nu sna­gu 19. sep­tem­bra, pro­pi­sa­no je da is­pu­nje­nost uslo­va za ostva­ri­va­nje pra­va na sta­rač­ku na­kna­du utvr­đu­je or­gan lo­kal­ne upra­ve nad­le­žan za po­slo­ve po­ljo­pri­vre­de na osno­vu do­ku­men­ta­ci­je ko­ja se do­sta­vlja uz za­htjev za sta­rač­ku na­kna­du, to je neo­p­hod­no, da se što pri­je do­sta­vi no­va do­ku­men­ta­ci­ja ko­jom bi se utvr­di­lo da li se is­pu­nja­va­ju uslo­vi za ostva­ri­va­nje pra­va na sta­rač­ku na­kna­du - piše u obavještenju.
Korisnicima ovog prava sugerisano je da dostave dokumentaciju.
- Uko­li­ko se ne po­stu­pi po tra­že­nom, Mi­ni­star­stvo će na osno­vu slu­žbe­ne evi­den­ci­je ko­je po­sje­du­je, te dru­gih po­da­ta­ka do­bi­je­nih iz nad­le­žnog Mi­ni­stra­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja i Fon­da PIO u sva­kom pred­me­tu gdje se utvr­di da je na­stu­pi­la pro­mje­na ko­ja je od uti­ca­ja na ko­ri­šće­nje ovog pra­va, a ko­ju no­si­lac po­ljo­pri­vred­nog do­ma­ćin­stva, od­no­sno nje­gov član po­ro­di­ce ni­je pri­ja­vio ovom or­ga­nu, po slu­žbe­noj du­žno­sti do­ni­je­ti rje­še­nje o pre­stan­ku pra­va na sta­rač­ku na­kna­du - pi­še u Ću­la­fi­će­vom oba­vje­šte­nju.
In­for­ma­ci­je se mo­gu do­bi­ti u Se­kre­ta­ri­ja­tu za raz­voj pred­u­zet­ni­štva ili pu­tem te­le­fo­na na broj 020/ 625-718 .
N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"