Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Polovina građana ne vjeruje Vladi * Borovu brataničnu zaposlili pred izbore * Policija 10 godina ignorisala zahtjeve tužilaštva  * Isplatili A2A iako nisu uzeli 32 miliona od EPCG * Oči svijeta uprte u Helsinki * Narodna * Narod krpi ko stigne
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MIJOMIR PEJOVIĆ, POSLANIK DEMOKRATSKE CRNE GORE :
Ministar Pavle Radulović okrenuo se sada Nacionalnoj turističkoj organizaciji, za koju želi da bude tutor lokalnim turističkim organizacijama.

Vic Dana :)

Šta plavušina mama kaže ćerki koja ide na sastanak?
– Ako nisi u krevetu do 12, dođi kući.


Dođe lik u teretanu i pita instruktora:
– Na koju spravu da idem da bih privukao što više žena?
– Na bankomat, on je tu ispred...


Šeta se zec šumom i ugleda jedan dugačak red. Odluči zec da vidi šta se dešava. Krene on da se progura na početak reda, govoreći:
– Izvinite, oprostite, izvinite...
Kad je konačno došao na početak reda, medo koji je stajao ispred njega kaže mu:
– Je`l ti mali, šta si došao ovamo? Mrš nazad.
I odgurne ga skroz na kraj reda.
Ali zeka ne odustaje. Ponovo to uradi, ali medo ga ponovo odgurne.
Ponovi se to tako nekoliko puta, kad na kraju zec popizdi i kaže:
– E sad ni neću da otvorim pekaru.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika NOVI PRIMJERI PARTIJSKOG ZAPOŠLJAVANJA U MORSKOM DOBRU UOČI GLASANJA ZA ŠEFA DRŽAVE
Borovu brataničnu zaposlili pred izbore
Ivana Lazović Borovu brataničnu zaposlili pred izbore Agencija za sprečavanje korupcije evidentirala je da je Ivana Lazović 17. marta potpisala ugovor na neodređeno u JP Morsko dobro, a zaposlenje za stalno dobila je nepun mjesec pred predsjedničke izbore
Član Op­štin­skog od­bo­ra De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) u Bu­dvi Iva­na La­zo­vić, bra­ta­nič­na funk­ci­o­ne­ra te par­ti­je i bi­v­šeg pred­sjed­ni­ka lo­kal­nog par­la­men­ta Bo­ra La­zo­vi­ća, uoči pred­sjed­nič­kih iz­bo­ra u apri­lu ove go­di­ne do­bi­la je ugo­vor na neo­d­re­đe­no u Jav­nom pred­u­ze­ću za upra­vlja­nje mor­skim do­brom Cr­ne Go­re (JPMD). To, ka­ko sma­tra­ju u par­ti­ja­ma ko­je su u opo­zi­ci­ji na dr­žav­nom ni­vou, ja­sno po­ka­zu­je da se ra­di o par­tij­skom za­po­šlja­va­nju.
Po po­da­ci­ma „Da­na”, Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) evi­den­ti­ra­la je da je La­zo­vi­će­va 17. mar­ta ove go­di­ne do­bi­la ugo­vor na neo­d­re­đe­no u JP Mor­sko do­bro. Za­po­sle­nje za stal­no je do­bi­la ne­pun mje­sec pred pred­sjed­nič­ke iz­bo­re odr­ža­ne 15. apri­la ove go­di­ne, na ko­ji­ma je u pr­vom kru­gu po­bi­je­dio kan­di­dat DPS-a Mi­lo Đu­ka­no­vić.
Iako je Iva­na La­zo­vić član OO DPS-a Bu­dva, to za ASK ni­je uka­zi­va­lo na po­ten­ci­jal­no po­li­tič­ko za­po­šlja­va­nje. In­te­re­sant­no je da je za­po­sle­nje oba­vlje­no pre­ko po­stup­ka jav­nog ogla­ša­va­nja. Iva­na La­zo­vić bi­la je še­fi­ca ka­bi­ne­ta biv­šeg gra­do­na­čel­ni­ka Bu­dve Sr­đe Po­po­vi­ća. Ona je na tu funk­ci­ju pod­ni­je­la ostav­ku na­kon što je opo­zi­ci­ja pre­u­ze­la vlast u Op­šti­ni Bu­dva.
Umje­sto La­zo­vi­će­ve, za še­fa ka­bi­ne­ta ta­da no­vog gra­do­na­čel­ni­ka Bu­dve Dra­ga­na Kra­po­vi­ća iza­bran je Zdrav­ko Pa­vlo­vić.
La­zo­vi­će­va je na­kon to­ga ubr­zo do­bi­la za­po­sle­nje na od­re­đe­no u Jav­nom pred­u­ze­ću za upra­vlja­nje mor­skim do­brom Cr­ne Go­re, gdje je oba­vlja­la funk­ci­ju port­pa­ro­la.
U čla­nu osam no­vog ugo­vo­ra o ra­du Iva­ne La­zo­vić pi­še da joj se osnov­na za­ra­da do­bi­ja mno­že­njem ko­e­fi­ci­jen­ta rad­nog mje­sta 4,5 sa naj­ni­žom ci­je­nom ra­da u jav­nom pred­u­ze­ću.
– Osnov­na za­ra­da iz ovog čla­na uve­ća­va se za sva­ku za­po­če­tu go­di­nu rad­nog sta­ža – do de­set go­di­na 0,5 od­sto, od de­set do 20 go­di­na 0,75 od­sto i pre­ko 20 go­di­na je­dan od­sto – pi­še u ugo­vo­ru.
Iva­na La­zo­vić iza­bra­na je kra­jem 2017. go­di­ne u sa­stav no­vog op­štin­skog od­bo­ra DPS-a u Bu­dvi. U no­vi op­štin­ski od­bor ušlo je i 12 od­bor­ni­ka, te pred­sjed­ni­ca Žen­ske ali­jan­se DPS-a Bu­dva.
Ta­da je sa­op­šte­no da je pred­sjed­nik DPS-a Mi­lo Đu­ka­no­vić po­ru­čio sa sku­pa „da u Bu­dvi ne­ma mje­sta se­bič­lu­ku ni­ti da se iko tre­ba po­zi­va­ti na pret­hod­no po­stig­nu­te re­zul­ta­te, te da je neo­p­hod­no osna­ži­ti pra­ti­ju i vra­ti­ti po­vje­re­nje gra­đa­na”.
Ta par­ti­ja go­di­na­ma se po­ve­zu­je sa ne­po­ti­zmom i po­li­tič­kim za­po­šlja­va­njem. U toj še­mi je i ne­ka­da­šnji čel­nik DPS-a u Bu­dvi Bo­ro La­zo­vić, ko­ji je osum­nji­čen u vi­še pred­me­ta kao što su „Sta­di­on Lu­go­vi”, ze­mlji­šte u cen­tru Bu­dve, a bio je i ak­ter afe­re „Sni­mak”.
Bo­rov brat Bo­žo La­zo­vić, od­bor­nik DPS-a, vla­snik je re­sto­ra­na „So­le Mio”, gdje su op­štin­ska pred­u­ze­ća u vri­je­me vla­sti te stran­ke or­ga­ni­zo­va­la go­zbe na ra­čun Op­šti­ne.
Vl.O.


Broj­ne zlo­u­po­tre­be

Mor­sko do­bro kon­tro­li­še DPS, jer je nje­gov di­rek­tor Pre­drag Je­lu­šić, ko­ji je od­ne­dav­no na če­lu bu­dvan­skog od­bo­ra te stran­ke. Ka­ko se ra­ni­je od­vi­ja­lo za­po­šlja­va­nje u tom pred­u­ze­ću po­ka­zu­je to što su jav­no u me­di­ji­ma pet čla­no­va ul­cinj­skog DPS-a 2014. go­di­ne, ka­da ta stran­ka ni­je bi­la dio ul­cinj­ske vla­sti, za­tra­ži­li da vla­da­ju­ća par­ti­ja na dr­žav­nom ni­vou svo­je čla­no­ve za­po­šljav­a u Mor­skom do­bru, MUP-u, Upra­vi pri­ho­da, HTP Ul­cinj­ska ri­vi­je­ra, Upra­vi za ne­kret­ni­ne, Elek­tro­di­stri­bu­ci­ji, Cen­tru za so­ci­jal­ni rad, Fon­du zdrav­stva i Po­šti.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"