Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi SAVJET ZA VISOKO OBRAZOVANJE AKREDITOVAO REFORMSKE PROGRAME Od septembra bez specijalističkih studija
Sa­vjet za vi­so­ko obra­zo­va­nje akre­di­to­vao je sve stu­dij­ske pro­gra­me Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re (UCG) na svim ni­vo­i­ma stu­di­ja, pre­ma re­for­mi­sa­nom mo­de­lu, či­me je i for­mal­no za­o­kru­žen re­form­ski pro­ces na dr­žav­nom uni­ver­zi­te­tu ko­ji je za­po­čeo pri­je vi­še od dvi­je go­di­ne, na­vo­di se u sa­op­šte­nju UCG. Iz Rek­to­ra­ta na­vo­de da je Sa­vjet za vi­so­ko obra­zo­va­nje na osno­vu po­zi­tiv­nih iz­vje­šta­ja in­ter­na­ci­o­nal­ne ko­mi­si­je eks­pe­ra­ta za vi­so­ko obra­zo­va­nje do­nio ta­ku od­lu­ku. „Dan” je ob­ja­vlji­vao u vi­še na­vra­ta da je ru­ko­vod­stvo UCG, upr­kos pro­ti­vlje­nju ve­li­kog di­je­la aka­dem­ske za­jed­ni­ce, Pri­rod­no-ma­te­ma­tič­ko­ga fa­kul­te­ta i stu­de­na­ta, do­ni­je­lo od­lu­ku da se uve­de no­vi mo­del stu­di­ja 3+2+3 (osnov­ne, ma­ster i dok­tor­ske).
– No­vi tro­ste­pe­ni mo­del stu­di­ra­nja pod­ra­zu­mi­je­va osnov­ne stu­di­je u tra­ja­nju od tri go­di­ne, dvo­go­di­šnji ma­ster i tro­go­di­šnje dok­tor­ske stu­di­je. Na­sta­va pre­ma no­vom mo­de­lu na osnov­nim stu­di­ja­ma bi­će or­ga­ni­zo­va­na od stu­dij­ske 2017/2018. go­di­ne, a na ma­ster stu­di­ja­ma od 2020/2021. go­di­ne, na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Ob­ja­šnja­va­ju da je broj stu­dij­skih pro­gra­ma na svim ni­vo­i­ma no­vog mo­de­la stu­di­ra­nja 160, od če­ga ih je na osnov­nim i na ma­ster stu­di­ja­ma pro­jek­to­va­no 114.
– Ovoj struk­tu­ri tre­ba do­da­ti 14 stu­dij­skih pro­gra­ma pri­mi­je­nje­nih stu­di­ja, 25 stu­dij­skih pro­gra­ma na dok­tor­skim stu­di­ja­ma, od ko­jih je je­dan in­ter­di­sci­pli­nar­ni, i se­dam no­vih in­ter­di­sci­pli­nar­nih stu­dij­skih pro­gra­ma. No­vim mo­de­lom, osim uskla­đi­va­nja sa evrop­skim pro­sto­rom vi­so­kog obra­zo­va­nja, us­po­sta­vlja se mjer­ljiv stan­dard kva­li­te­ta na­sta­ve i usvo­je­nog zna­nja, po­zi­tiv­no uti­če na mo­guć­nost ve­će an­ga­žo­va­no­sti na­stav­ni­ka na re­a­li­za­ci­ji na­sta­ve i na ve­će in­di­vi­du­al­no po­sve­će­nje stu­den­tu, na po­ve­ća­nje mo­bil­no­sti na­stav­ni­ka i stu­de­na­ta. Be­če­lor di­plo­ma pro­fi­li­še se na tr­ži­štu ra­da kroz ja­sne is­ho­de uče­nja, dvo­go­di­šnje ma­ster stu­di­je do­no­se na­pred­na zna­nja, a dok­tor­ske stu­di­je do­bi­ja­ju istin­sku va­lo­ri­za­ci­ju kroz dok­tor­sku di­plo­mu ko­ja će ima­ti ve­ću pri­mje­nji­vost na tr­ži­štu ra­da, za­klju­ču­je se u sa­op­šte­nju.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"