Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta * Bojkotom branimo Ustav * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO * Makronova partija ostvarila većinu * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi ELEKTRONSKO ZAKAZIVANJE PREGLEDA 15. JUNA, KOVAČEVIĆEVA SAOPŠTILA
U Internoj klinici čeka 400 pacijenata
U Internoj klinici čeka 400 pacijenata Za prvi pregled ambulante će raditi svakog dana od 8 do 14 časova. Obezbijedićemo pacijentima da znaju ko će ih pregledati i vršiti kontrole –kazala je Zorica Kovačević
Di­rek­to­ri­ca Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re (KCCG) Zo­ri­ca Ko­va­če­vić ka­za­la je da je uvo­đe­nje elek­tron­skog za­ka­zi­va­nja spe­ci­ja­li­stič­kih pre­gle­da po­seb­no va­žno za tu usta­no­vu, u ko­joj sa­mo na in­ter­noj kli­ni­ci na li­je­če­nje če­ka 400 pa­ci­je­na­ta. On je re­kla da je od­go­vor­nost na di­rek­to­ri­ma usta­no­va ko­je tre­ba da spro­ve­du pro­je­kat Mi­ni­star­stva zdra­vlja u dje­lo. Ona je sa­op­šti­la da su pre­ma pro­jek­tu elek­tron­skog za­ka­zi­va­nja pre­gle­da od­re­di­li rad am­bu­lan­ti na po­li­kli­ni­ci.
Mi­ni­star­stvo zdra­vlja po­či­nje da pri­mje­nju­je elek­tron­sko za­ka­zi­va­nje spe­ci­ja­li­stič­kih pre­gle­da ko­je će od 15. ju­na spro­vo­di­ti iza­bra­ni lje­ka­ri u svim usta­no­va­ma.
– Za pr­vi pre­gled am­bu­lan­te će ra­di­ti sva­kog da­na od 8 do 14 ča­so­va. Obez­bi­je­di­će­mo pa­ci­jen­ti­ma da zna­ju ko će ih pre­gle­da­ti i vr­ši­ti kon­tro­le. Zbog bro­ja lje­ka­ra kod ko­jih se vr­ši naj­ve­ći broj pre­gle­da, pa­ci­jen­ti će mo­ra­ti da če­ka­ju od­re­đe­ni vre­men­ski pe­ri­od. Tu mi­slim na kli­ni­ku za bo­le­sti sr­ca i in­ter­nu kli­ni­ku, ko­je ima­ju naj­vi­še po­sla. Zna­čaj­no je da za­jed­no sa Mi­ni­star­stvom zdra­vlja vr­ši­mo kon­tro­le na ko­ji na­čin se ša­lju pa­ci­jen­ti na pre­gled. Oče­ku­je­mo da će pri­ja­ve gra­đa­na na za­ka­zi­va­nje pre­gle­da te­le­fon­skim pu­tem bi­ti ot­klo­nje­ne. In­si­sti­ra­li smo da se to ubu­du­će ra­di pre­ko do­mo­va zdra­vlja. Od­ra­di­li smo pi­lot-pro­je­kat u pro­te­kle dvi­je ne­dje­lje i ve­li­ki broj am­bu­lan­ti je uklju­čen u za­ka­zi­va­nje iz do­mo­va zdra­vlja – ka­za­la je Ko­va­če­vi­će­va.
Ona je na­ja­vi­la da će do­pun­skim ra­dom i to­kom vi­ken­da ot­klo­ni­ti li­ste če­ka­nja ko­je ima­ju u Kli­nič­kom cen­tru.
– Na ko­lono­sko­pi­ju i ga­stro­sko­pi­ju u KCCG tre­nut­no če­ka po 200 pa­ci­je­na­ta. Pro­šle sed­mi­ce smo se do­go­vo­ri­li sa lje­ka­ri­ma da na­kon go­di­šnjih od­mo­ra te li­ste sve­de­mo na naj­ma­nju mje­ru. Ti­me bi­smo ve­li­kom bro­ju pa­ci­je­na­ta omo­gu­ći­li da ima­ju slo­bod­ne ter­mi­ne i da im iza­bra­ni lje­ka­ri di­rekt­no za­ka­zu­ju pre­gle­de. Ura­di­će­mo sve da li­ste če­ka­nja sma­nju­je­mo da bi­smo spro­ve­li ovaj pro­je­kat – is­ta­kla je Ko­va­če­vi­će­va.
D.B.


Pro­blem ne­do­sta­tak lje­ka­ra

Ge­ne­ral­na di­rek­to­ri­ca Di­rek­to­ra­ta za kon­tro­lu kva­li­te­ta zdrav­stve­ne za­šti­te i una­pre­đe­nje ljud­skih re­sur­sa u zdrav­stvu Ve­sna Mi­ra­no­vić ka­za­la je da je ne­do­sta­tak struč­nog ka­dra ve­li­ki pro­blem zdrav­stve­nog si­ste­ma.
– Kom­ple­tan si­stem po­či­nje da se pri­mje­nju­je 15. ju­na. Bi­će uklju­če­ne sve op­šte bol­ni­ce, do­mo­vi zdra­vlja i Kli­nič­ki cen­tar. Mi u ro­ku od mje­sec da­na mo­ra­mo da obez­bi­je­di­mo spe­ci­ja­li­stič­ke pre­gle­da za gra­đa­ne i vje­ru­jem da će­mo kroz ovaj pro­je­kat us­pje­ti da bo­lje is­ko­ri­sti­mo ka­pa­ci­te­te, a ti­me i da sma­nji­mo tro­ško­ve – ka­za­la je Mi­ra­no­vi­će­va.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"