Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2017-12-05 PODACI INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE POKAZUJU Za mjesec od šarlaha oboljelo 17 osoba
Iz In­sti­tu­ta za jav­no zdra­vlje „Da­nu” je sa­op­šte­no da je to­kom no­vem­bra od bak­te­rij­ske za­ra­zne bo­le­sti šar­lah obo­lje­lo 17 oso­ba. Pre­ma tvrd­nja­ma ro­di­te­lja, to obo­lje­nje se po­ja­vi­lo pro­šle sed­mi­ce kod jed­nog dje­ča­ka u vr­ti­ću „Đi­na Vr­bi­ca” kod Gin­ta­ša u Pod­go­ri­ci, ali ta usta­no­va ni­je to pri­ja­vi­la i ra­di­lo se o izo­lo­va­nom slu­ča­ju. Iz In­sti­tu­ta i vr­ti­ća su ne­gi­ra­li na­vo­de po­je­di­nih ro­di­te­lja. Pre­ma po­da­ci­ma In­sti­tu­ta, broj obo­lje­lih u no­vem­bru je na ni­vou od pro­šle go­di­ne.
Šar­lah je obo­lje­nje ko­je iza­zi­va bak­te­ri­ja strep­to­ko­ka A, ko­ja stva­ra tok­sin i iza­zi­va osip kod dje­ce.
– Od 1. do 30. no­vem­bra 2017.go­di­ne re­gi­stro­va­no je 17 slu­ča­je­va obo­li­je­va­nja od šar­la­ha. Za isti pe­ri­od pro­šle go­di­ne re­gi­stro­va­no je 16 slu­ča­je­va, što je uobi­ča­je­no obo­li­je­va­nje od šar­la­ha za ovo do­ba go­di­ne. Iz vr­ti­ća „Đi­na Vr­bi­ca” kod Gin­ta­ša ni­je sti­gla ni­jed­na pri­ja­va obo­li­je­va­nja od šar­la­ha – sa­op­šte­no je iz In­sti­tu­ta.
Di­rek­tor JPU „Đi­na Vr­bi­ca” Vuk Sta­ni­šić ka­zao je za „Dan” da u toj usta­no­vi ni­je­su za­bi­lje­že­ni slu­ča­je­vi dje­ce sa šar­la­hom.
– U na­šoj usta­no­vi sta­nje je re­dov­no, u smi­slu da ne po­sto­ji epi­de­mi­ja kod dje­ce. Pro­ce­du­ra je ta­kva da Dom zdra­vlja evi­den­tira sva­ki slu­čaj i in­for­ma­ci­ju o to­me ša­lje In­sti­tu­tu. In­sti­tut nas oba­vje­šta­va o sva­kom evi­den­ti­ra­nom slu­ča­ju, a mi tu in­for­ma­ci­ju do sa­da ni­je­smo do­bi­li –re­kao je Sta­ni­šić.D.B.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"