Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Marko Mugoša gradi hotele na Skadarskom jezeru * Zbog DPS-a htjeli da biju Rudovića * SNP napadaju u dosluhu sa režimom * Krušova kćerka saslušana zbog bombaškog napada * Marko Mugoša gradi hotele na Skadarskom jezeru * Nauka i vjera * Njegoš na štiklama
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 18-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Janković, koordinator pravnog programa u MANS-u :
– Tajno promijenili zakon da sakriju korupciju.

Vic Dana :)

Zaljubljena plavuša kaže dečku:
- Vidi, dragi, kako se one dvije ptice ljube na grani...
Tip će veselo:
- Hajdemo i mi!
Plavuša:
- A ako se grana slomi?

Pozove Mujo Hasa da se provozaju helikopterom. Haso pristane i nakon 10 minuta helikopter se sruši.
Kad su spasioci našli crnu kutiju, poslednje što se čulo bile su Hasove riječi.
- Bolan, Mujo, ugasi ovaj ventilator gore - nazeboh.
Igra Mujo poker sa jaranima u sobi, pa nakon nekog vremena vikne:
- Fatooo, kuvaj kafu, dobio sam te nazad!
Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni DUŠKO MARKOVIĆ OZVANIČIO POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI TUNELA KOLAŠIN –BERANE Izgradiće i most
KO­LA­ŠIN- Pre­mi­jer Du­ško Mar­ko­vić  ju­če je ozva­ni­čio po­če­tak ra­do­va na iz­grad­nji tu­ne­la Ko­la­šin – Be­ra­ne, kroz pla­ni­nu Bje­la­si­cu. Di­o­ni­ca, du­ga 14, 4 km  na ko­joj su ra­do­vi po­če­li,   po­red tu­ne­la, ko­ji će se pro­bi­ja­ti is­pod pla­ni­skog pre­vo­ja i bi­će dug 2, 8 km, ob­u­hva­ti­će i iz­grad­nju mo­sta od 1, 5 km.  
Pre­ma ri­je­či­ma Du­ška Ko­ki­ća, in­že­nje­ra Di­rek­ci­je za sa­o­bra­ćaj, tra­sa di­o­ni­ce, sa­vla­da­va vi­sin­sku raz­li­ku od 500 me­ta­ra. Ka­ko je re­kao, iz­grad­njom te di­o­ni­ce ra­sto­ja­nje od cen­tra Ko­la­ši­na do cen­tra Be­ra­na bi­će 38 ki­lo­me­ta­ra, što je skra­će­nje od sko­ro 40 ki­lo­me­ta­ra.
Put od Ko­la­ši­na do Be­re­na, is­ta­kao je pre­mi­jer Mar­ko­vić,  zna­ča­jan je i za sta­nov­ni­ke Ro­ža­ja, Pla­va, Pet­nji­ce i An­dri­je­vi­ce, a do­pri­ni­je­će kva­li­tet­ni­joj tu­ri­stič­koj va­lo­ri­za­ci­ji Bje­la­si­ce i Ko­mo­va.
-To je no­va pri­li­ka da sje­ver oslo­bo­di svoj po­ten­ci­jal. Taj pro­je­kat je po­ve­zan s na­šim ukup­nim na­po­ri­ma za una­pre­đe­nje in­fra­struk­tu­re. Do­bi­li smo kre­di­bil­nog iz­vo­đa­ča iz Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, ko­ji će ra­do­ve za­vr­ši­ti, mo­gu­će, i pri­je ro­ka.  Do­bi­li smo i mo­guć­nost uklju­či­va­nja zna­čaj­nih ka­pa­ci­te­ta do­ma­će ope­ra­ti­ve. Ve­o­ma sam za­do­vo­ljan, stva­ri idu ka­ko smo pla­ni­ra­li. Ovo je go­di­na ozbilj­nih ra­do­va, a ci­je­la dr­ža­va je jed­no ozbilj­no
gra­di­li­šte- ka­zao je Mar­ko­vić.
Iz­vo­đač ra­do­va je  sa­ra­jev­ska kom­pa­ni­ja „Euro as­falt“, a ukup­na vri­jed­nost ove fa­ze je  34,7 mi­li­o­na eura.
Do­sad je na pro­jek­tu po­ve­zi­va­nja Be­ra­na i Ko­la­ši­na pre­ko Bje­la­si­ce re­kon­stru­i­san put od Be­ra­na do Lub­ni­ca du­ži­ne 10,3 km, a ra­ni­je de­vet ki­lo­me­ta­ra pu­ta od  od Ko­la­ši­na do Je­ze­ri­na.
J.Š.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"