Ilustracija / - ФОТО: UNSPLASH
02/07/2023 u 08:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

AMSCG: Oprez zbog mokrih puteva i sitnih odrona

Iz AMSCG su kazali da je moguća i pojava sitnijih odrona na putevima pored rijeka i kosina i apelovali na vozače da vožnju prilagode saobraćajnim uslovima i izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima i uz mjestimično smanjenu vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG su kazali da je moguća i pojava sitnijih odrona na putevima pored rijeka i kosina i apelovali na vozače da vožnju prilagode saobraćajnim uslovima i izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Na magistralnim putevima M-1 granični prelaz (GP) Debeli Brijeg - Herceg Novi - Kotor - Tivat – Budva – Bar – Ulcinj - GP Sukobin, M-2 Podgorica – Sotonići – Petrovac i M-10 Podgorica – Cetinje - Budva, od 17 do 22 sata, saobraćaj je zabranjen za teretna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Saobraćaj nije zabranjen vozilima sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalnim vozilima za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, hladnjačama koje prevoze lako kvarljivu robu i vozilima za prevoz opasnih materija, na dijelu puta od GP Debeli Brijeg do kružnog toka u Lipcima.

Saobraćaj je u prekidu za sva vozila na putu Mojkovac – Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje – Špiljani zbog rekonstrukcije saobraćaj će biti obustavljen od 11 do 16 sati.

U tunelima Sozina i Raš će, zbog zamjene adaptivne rasvjete, vozila saobraćati jednom trakon naizmjenično.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na lokalitetu Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Saobraćaj na putu Mateševo – Kolašin zbog rekonstrukcije je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-5 Ribarevine – Dračenovac, u mjestu Rožaje, saobraćaj je preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i obustavlja se najduže do 30 minuta zbog sanacije zidova.

Na magistralnom putu M-2 Podgorica - Bioče saobraćaj je, zbog izgradnje bulevara Vilija Branta, promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-3 Šćepan Polje – Danilovgrad promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog asfaltiranja.

Saobraćaj na magistralnom putu Nikšić – Vilusi, na dionici Nikšić - Kuside, promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog rekonstrukcije.

Zbog sanacije klizišta „Bukovik 2” na magistralnom putu M-2 Petrovac–Sotonići, u mjestu Bukovik, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Promijenjen je režim saobraćaja i od raskrsnice Podgorica - Cetinje - Nikšić do Komanskog mosta.

Zbog sanacije klizišta, na regionalnom putu R-10 Djurdjevića Tara-Mojkovac u mjestu Gojakovići saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

U Žabljaku će, na lokaciji prevoj Sedlo zbog snimanja reklamne kampanje, saobraćaj biti obustavljen od 12 do 17 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:38