OŠ Mrkojevići / - D.S.
21/12/2023 u 08:05 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bar: Raspisan tender za izgradnju puta od naselja Sv. Ivan do Vladimirskih Kruta

Očekujemo da u 2024. godini konačno započne izgradnja sportske sale, koju generacije djece željno očekuju, naveo je predsjednik MZ Mrkojevići

Najznačajnija vijest za Mrkojeviće svakako je da je Vlada Crne Gore konačno, preko Uprave za saobraćaj, raspisala tender za izgradnju puta R29, od naselja Sv. Ivan do Vladimirskih Kruta.

Međutim, kako kaže predsjednik Mjesne zajednice, Senad Arabelović, mještani i dalje imaju bojazan da se opet ne desi „neštoˮ i da se izgradnja prolongira.

- Takođe, očekujemo da u 2024. godini konačno započne izgradnja sportske sale, koju generacije djece željno očekuju. Iako je više puta rečeno, opet ćemo ponoviti da je škola u Pečuricama jedina u Baru koja nema svoju salu za sportske aktivnosti, iako se broj djece svake godine znatno povećava - kaže Arabelović, i dodaje da se vodosnabdijevanje na Velikom pijesku nastavlja.

- To je dobro i svi podržavamo, ali nažalost ne i za korisnike iznad magistrale. Tokom javne rasprave oko Budžeta Opštine Bar, savjet MZ je ponovo predao inicijativu za vodosnabdijevanje naselja Utjeha i Zabio Petovića, kao i svih bezvodnih djelova u kontinentalnom dijelu naše MZ.

Arabelović ističe da su se konačno javili i iz Morskog dobra, sa predlogom da će nakon više od tri godine započeti sa uređenjem dijela kupališta Džafran, koje je oštećeno još u decembru 2020. godine. Takođe su najavili mogućnost izgradnje šetališta, tkz. Lungo mare.

- Održavanje komunalnog reda se narušava od strane neodgovornih lica koji kabasti i građevinski otpad deponuju pored puta. Zamolili bi službenike Komunalne policije da pomognu u granicama svojih mogućnosti da se ti nesavjesni građani kazne. Takođe, molimo „Komunalno preduzećeˮ da po prijavi izvrši sanaciju tih nelegalnih deponija. Mještani se često oglašavaju i javljaju da nastaju kvarovi na javnoj rasvjeti usled vremenskih nepogoda.

Prema njegovim riječima, asvaltiranje seoskih puteva je vršeno u skladu sa prioritetima Mjesne zajednice.

- Urađeno je to na zadovoljstvo mještana. Za sledeću godinu su takođe predviđena značajna ulaganja u putnu infrastrukturu - kaže Arabelović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:28