Danijela Đurović / - IGOR SLJIVANCANIN
31/03/2023 u 09:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Ulcinj može biti vodeća turistička destinacija Crne Gore, na ponos cijele države

Ona je čestitala Dan opštine Ulcinj, koji se obilježava 1. aprila

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 1. aprila, Dana opštine Ulcinj, predsjedniku Opštine Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine opštine Ardijanu Mavriću, odbornicima i svim građankama i građanima Ulcinja.

- U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, najsrdačnije čestitam 1. april, Dan opštine Ulcinj. Kao jedan od simbola multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, Ulcinj je oduvijek bio grad koji je okupljao pripadnike svih nacija i vjeroispovijesti i koji je služio kao primjer očuvanja neprolaznih civilizacijskih vrijednosti po kojima je naša zemlja prepoznatljiva u regionu i Evropi. Drevni mediteranski grad, bogat prirodnim resursima, kulturno-istorijskim nasleđem i ekonomskim potencijalima, može biti vodeća turistička destinacija Crne Gore, na ponos cijele države. U tom cilju, potrebno je aktivno i predano raditi na promociji i očuvanju Velike plaže i Ade Bojane kao najatraktivnijih turističkih lokacija u ovom dijelu Jadrana, te privlačenju renomiranih investitora koji će sa sobom donijeti i velike hotelske brendove, navela je Đurović.

Kako je dodala, Ulcinj sa svojim ljudima i kapacitetima ima značajno mjesto i ulogu u izgradnji moderne Crne Gore, koja je predvodnica u procesu evropskih integracija, pouzdan susjed i važan faktor regionalne stabilnosti. 

- Sigurna sam da će nova lokalna uprava u saradnji sa Vladom trasirati pravce progresa, u čijim će temeljima biti adekvatno korišćenje ogromnih resursa kojima Ulcinj raspolaže, na dobro svih njegovih građanki i građana i naše zajedničke kuće Crne Gore, zaključila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 08:40