Dan planete, ilustracija / - ILUSTRACIJA
21/04/2024 u 15:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opština Pljevlja nizom aktivnosti obilježiće 22. april – Dan planete Zemlje

U okviru projekta,,EU4ME: Osnaživanje opština za evropsko angažovanje", Opština Pljevlja planira da u sklopu aktivnosti podržanih projektom obilježi 22. april – Dan planete Zemlje.

Opština Pljevlja obilježiće Dan planete Zemlje kako bi podigla svijest o važnosti očuvanja prirodnih resursa i promovisala važnost ekologije i odgovornog odnosa prema prirodi. Dan Planete Zemlje je i prilika za edukaciju o važnosti održivog života i zaštite životne sredine, posebno uzimajući u obzir velike izazove sa kojima se opština suočava u ovoj oblasti.

Planirana je sadnja sadnice na zelenoj površini blizu lokacije Pametnog jezera u Pljevljima, kao i akcija čišćenja otpada uz regionalni put R3 Pljevlja – Dajevića Han – Metaljka, prema granici sa Bosnom i Hercegovinom.

Ovu aktivnost podržao je projekat "EU4ME – Podrška Vladi Crne Gore u komuniciranju procesa EU integracija i EU podrške u Crnoj Gori", a koji finansira Evropska unija.

Projekat,,EU4ME: Osnaživanje opština za evropsko angažovanje" je Opštini Pljevlja odobren od strane Ministarstva evropskih poslova Crne Gore zajedno sa još pet opština u Crnoj Gori.

Dan planete Zemlje, obilježava se u više od 150 zemalja širom svijeta. Ovaj dan je prvi put obilježen 1970.godine. Namjera obilježavanja ovog datuma je da ljude širom svijeta podsjeti na važnost očuvanja i poboljšanja kvaliteta životne sredine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:47