/ - SUMINA PUT
30/10/2023 u 08:01 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mještani grade put na lokalitetu Sumina u Starom Baru

Kako kaže jedan od organizatora, Nikola Demirović, vlasnici su ustupili dio svog imanja kuda prolazi put

Mještani, maslinari i vlasnici imanja sa lokaliteta Sumina u Starom Baru su se nedavno organizovali i udruženo krenuli u izgradnju puta.

Kako kaže jedan od organizatora, Nikola Demirović, vlasnici su ustupili dio svog imanja kuda prolazi put.

- Ukupna trasa je dužine 470 metara i širine 3,5 metara. Na projektovanoj trasi se radi otvaranje puta, njegovo proširenje, tamponiranje, ravnanje, podizanje potpornih zidova koji se rade od kamena, ograđivanje zida i betoniranje puta. Definisana je putanja, sakupljene su ponude izvođača radova za izgradnju i on je angažovan. Već smo odradili probijanje 270 metara puta sa podzidama, bez asfaltiranja, koje je koštalo 14.500 eura. Počeli smo sa sakupljanjem sredstava - kaže Demirović.

Planirano je da u skorom periodu počnu sa prikupljanjem finansija za izradu preostalog dijela puta, dužine 200 x 3,5 m širine, što po sadašnjim cijenama izrade i materijala iznosi duplo veću cijenu, 25.500 eura bez asfaltiranja.

- Pojas maslinarskog kompleksa nije obezbijeđen prilazom za vatrogasna vozila u slučaju opasnosti od izbijanja požara. Ovakve aktivnosti zahtjevaju značajna finansijska sredstva, te smo primorani da pozovemo sve koji su u mogućnosti da nam pomognu novčanim sredstvima, ili u donaciji građevinskog materijala, te daju svoj doprinos u realiziji ovog za nas značajnog projekta - kaže Demirović, i dodaje da su dobili i podršku Društva maslinara.

- Društvo smatra da je izgradnja ovog puta višestruko značajna i korisna, kako za razvoj maslinarstva, tako i za zaštitu od požara, te uopšte ruralni razvoj, i podržaće realizaciju ovog opšte-društveno korisnog projekta.

Inače, sredstva je moguće uplatiti na žiro račun organizatora kod CKB, Nikole Demirovića, broj: 510230998322001980, sa naznakom „Donacija za izgradnju putaˮ.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:39