Најуспјешнији тиватски ђаци / -Општина Тиват
20/06/2023 u 07:21 h
Ljiljana ČelebićLjiljana Čelebić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nagrađeni naјuspјešniјi tivatski učenici

Dobitnici diplome "Luča" i đaci generacije nagrađeni su novčanim iznosom od 200 eura, a oni koјi su ostvarili uspjehe na državnim i međunarodnim takmičenjima nagrađeni su u rasponu od 50 do 150 eura

Svečana dodjela nagrada za najuspješnije tivatske đake dobitnike priznanja "Luča", đake generacije i nagrađene na državnim i međunarodnim takmičenjima, održana je јuče u multimedijalnoj sali Opštine Tivat.

Dobitnici diplome "Luča" i đaci generacije nagrađeni su novačno iznosom 200 eura, a oni koji su ostvarili uspjehe na državnim i međunarodnim takmičenjima nagrađeni su novčano iznosima u rasponu od 50 do 150 eura.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, potpredsjednik Opštine Jovan Brinić i sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević.

Dobitnici priznanja "Luča" i novčane nagrade su: iz OŠ "Drago Milović": Vuk Samardžić (đak generaciјe), Natalija Grbović, Luka Mikulandra, Janja Stojković, Andrej Nikolić, Vladana Grbović, Anja Grubač, Biljana Matijević, Anja Petrović i Maša Praščević; iz OŠ "Branko Brinić": Ekatarina Peričić (đak generaciјe), Marko Petrović i Petar Jašović; Iz SMŠ "Mladost": Ivana Petranović, Staša Stojković, Jana Mrvaljević, Ksenija Braletić, Jovana Ljepavić, Marija Luković, Ilija Jelić, Luka Samardžić, Marko Bogetić, Lana Milović, Marija Vraneš, Sonja Matijević, Ivana Francesković, Lara Kružić i Teodora Grče. Nagrađeni su i učenici Srednje pomorske škole Kotor: Andrija Tučević, Ratko Čejović, Kristian Radović i Savo Sredojević.

Komnenović: Tivtu se vrate kao ostvareni profesionalci

Čestitajući najboljim đacima na uspjehu, predsјednik Opštine Željko Komnenović im je poručio da su "generacije koje su ponikle u vremenu pandemije, ali i u trenutku kada tehnološka revolucija doživljava neslućen rast, kada razmjenjujemo iskustva i mišljenja sa vještačkom inteligencijom".

– Najveći vaš zadatak biće da se izgradite u uspješne ličnosti koje će doprinijeti našem gradu. Vi ste generacija za koju sam siguran da će, kao i ove prethodne najbolje generacije, Tivtu donijeti novi zamah i novi razvoj. Lokalna uprava će posvetiti pažnju svim učeničkim uspjesima, ali bih vas zamolio da se kao ostvareni profesionalci vrate Tivtu – istakao јe Komnenović i naјavio skori početak radova na izgradnji novog objekta osnovne škole u Radovićima.

Opštinske nagrade uručene su i učenicima koji su osvojili neko od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim takmičenjima: Vuk Samardžić, Egor Georgievski, Milica Rančić, Sofia Franović, Ece Dora Taškent, Sofia Verhovskaya, Irina Klakor, Marija Samardžić, Ana Klakor, Dražen Fažo, Teodora Drakul, Nikola Skupnjak, Adrian Gebauer, Valentina Nikolić, Antonija Vidović, Anđela Vlaović, Petar Kustudić, Aleksandar Luković, Ekaterina Zhakulina, Nikolas Ciko, Mila Popović, Doris Franović, Jakov Marković, Damjan Pajović, Francesca Lesjak, Maša Samardžić i Isidora Babić.

U ime svih nagrađenih gradu јe zahvalio đak generacije u OŠ "Drago Milović" Vuk Samardžić. Posebno јe zahvalio nastavnicima na životnim lekcijama i vršnjacima na drugarskoj podršci.

– Učinimo sve da se jednom vratimo našem Tivtu i da pomognemo njegovom razvoju i napretku – poručio je Samardžić.

Svečanu dodjelu nagrada svojim nastupom uveličala je učenica Muzičke škole Tivat Ece Dora Taškent iz klase profesorice Nevile Klakor.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:46