NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana
18/12/2023 u 11:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana sprovodi program plaćene prakse

U sklopu projekta realizuje se plaćena praksa za mlade, nezaposlene osobe sa akcentom na NEET populaciju, kazao je Beća

NVO “Udruženje za podršku Roma i Egipćana” iz Berana je realizator plaćene prakse koja je sastavni dio projekta  „U zapošljavanju, obrazovanju, osposobljavanju” koji realizuje organizacija Juventas a koji je podržan kroz program prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo, IPA II – EuropeAid/171521/ID/ACT/MULTI, saopštio je Sultan Beća, izvršni direktor NVO “Udruženje za podršku Roma i Egipćana”.

- U sklopu projekta realizuje se plaćena praksa za mlade, nezaposlene osobe sa akcentom na NEET populaciju a koje su uredno aplicirale na javni poziv koji je Juventas objavio dana 28. 07. 2023. godine i prošle selekciju kandidata odnosno korisnika - kazao je Beća.

Ovim programom cilj je da korisnik steknu praktična znanja, vještine i kompetencije koje odgovaraju stepenu njihove stručne spreme/kvalifikacije, za nesmetano uključivanje u tržište rada, koja će moći da primijeni u praksi a sve u cilju stručnog usavršavanja.

- Plaćena praksa odvija se kod Realizatora, odnosno kod Udruženja za podršku Roma i Egipćana, a lica koja su na praksi u ovom Udruženju su Danijel Rmuš, Boris Ćorac i Ardijan Osmani - kazao je izvršni direktor NVO.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:53