Raspisan tender za rekonstrukciju puta kroz Mrkojeviće / - FOTO: OPšTINA BAR
13/12/2023 u 09:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opština Bar: Raspisan tender za rekonstrukciju puta kroz Mrkojeviće

Procijenjena vrijednost radova iznosi više od 12 miliona eura, a javni poziv za izbor izvođača radova koji je raspisala Uprava za saobraćaj otvoren je do 15.januara do 10 časova, saopštili su iz Opštine Bar

Iz Opštine Bar saopštili su da je raspisan tender za rekonstrukciju regionalnog puta R 29 Bar - Kamenički most - Krute, odnosno puta koji povezuje Bar i Ulcinj kroz Mrkojeviće.

- Procijenjena vrijednost radova iznosi više od 12 miliona eura, a javni poziv za izbor izvođača radova koji je raspisala Uprava za saobraćaj otvoren je do 15.januara do 10 časova - naveli su u saopštenju.

Kako dodaju, riječ je o putnom pravcu dužine oko 14 km koji je, na inicijativu Opštine Bar, 2019. godine iz lokalnog prekategorisan u regionalni čime su tada stvoreni uslovi da se intenziviraju aktivnosti na realizaciji projekta rekonstrukcije.

- Opština Bar je u prethodnom periodu obezbijedila i sve uslove potrebne za raspisivanje tendera. Naime, ispunjavajući obaveze predviđene Sporazumom o sufinansiranju projekta potpisanim sa Opštinom Ulcinj i Upravom za saobraćaj, Opština je u decembru 2021. godine uplatila sredstva u iznosu od 666.588 eura Ministarstvu finansija i socijalnog staranja za eksproprijaciju zemljišta, a na osnovu procjene koju je napravila Uprava za katastar i državnu imovinu, kao i dodatnih 75.930 eura za poljoprivredne pripadnosti na dijelu tog pravca - dodaje se u saopštenju.

Osim toga, kako se navodi na zajedničku inicijativu Opština Bar i Ulcinj, Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju javnog interesa za potpunu eksproprijaciju zemljišta za potrebe rekonstrukcije čime su, nakon nepotrebno dugog čekanja, stvoreni uslovi za ubrzano rješavanje svih imovinsko-pravnih pitanja i raspisivanje tendera.

- Ovaj regionalni putni pravac u svim strategijama definisan je kao jedan od prioritetnih razvojnih projekata za Mrkojeviće i opštinu Bar, a njegovom rekonstrukcijom započinje nova faza razvoja jednog od najbogatijih krajeva barske opštine i, uz ubrzani razvoj poljoprivrede i turizma ovog kraja, omogućava se bolja saobraćajna povezanost Crne Gore i Albanije. Opština Bar će nastaviti da, shodno svojim nadležnostima, daje pun doprinos i aktivno učestvuje u realizaciji ovog i brojnih drugih projekta koji su u fazi pripreme, te da ka centralnim vlastima kandiduje zrele projekte na benefit svih građana Bara i Crne Gore - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:46