Из Фабрике целулозе нестала пословна документација / -Д.Ј.
29/01/2022 u 06:22 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Платне листе нестале из Фабрике целулозе прије шест година, случај још није расвијетљен

Из полиције су раније наводили да су случај предочили Подручном органу за прекршаје и да је након тога, на основу Закона о архивској дјелатности, ради даљег поступања предмет прослијеђен Државном архиву

Иако су надлежни из Општине Беране још прије шест година обавијестили Управу полиције да је из бивше управне зграде Фабрике целулозе и папира нестала комплетна финансијска документација тог предузећа за период од 1963. до 2004. године, тај случај још увијек није расвијетљен. Тада је у пријави наведено да се, између осталог, радило о нестанку платних листа које служе за попуњавање обрасца М4, приликом одласка радника у пензију.

Из полиције су раније наводили да су случај предочили Подручном органу за прекршаје и да је након тога, на основу Закона о архивској дјелатности, ради даљег поступања предмет прослијеђен Државном архиву. Казали су да је процедура у току и да се предузимају одређене мјере за расвјетљавање овог случаја.

Из локалне истичу да још увијек нијесу добили никакве информације у вези назначеног питања и да ништа не знају шта се са десило са тако вриједном документацијом.

Бивши радници који потражују неопходне папире тврде да имају сазнања да су одређена лица сву документацију натоварила на камион и отјерала у непознатом правцу.

- Поуздано знамо да су одређена лица, из њима знаних разлога, узела документацију из управне зграде и натоварила на камион. Постоји верзија да је та докуметација касније завршила на неком од сметлишта, док неки тврде да је продата откупљивачима старог папира у Подгорици. Нијесмо могли да вјерујемо да се неко дрзнуо да однесе тако вриједну папирологију која је од изузетног значаја за бивше запослене из тог предузећа. Послије свега добијамо утисак да све ово неко жели да заташка - наводе бивши радници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:13