Željko Komnenović i Branimir Jukić / Primorski portal
20/06/2023 u 16:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potencijal za zajedničku realizaciju IPA projekata, avio-linijama uvezati Tivat i gradove BiH

Komnenović istakao je da je Opština zainteresovana za ostvarenje pouzdanih partnerstava i realizaciju projekata koji utiču na poboljšanje kvaliteta života građana

Saradnja Tivta sa gradovima Bosne i Hercegovine na planu IPA projekata bila je u fokusu sastanka NJ.E. ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimira Jukića sa predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem.

„Ambasada će vrlo rado posredovati kada su u pitanju IPA projekti, jer jednom realizovani ovakvi projekti donose značajne benefite lokalnoj zajednici. Tivat je prepoznat kao grad koji se kandiduje sa dosta uspjeha, a koji je i interesantan kao partner imajući u vidu razvoj koji je doživio u prethodnom periodu“, naveo je ambasador Jukić.

Predsjednik Komnenović istakao je da je Opština zainteresovana za ostvarenje pouzdanih partnerstava i realizaciju projekata koji utiču na poboljšanje kvaliteta života građana. Naglasio je činjenicu da realizacija projekata u okviru aktuelnih prekograničnih IPA poziva pored trenutno pozitivnih efekata, priprema administraciju za učešće u strukturnim fondovima. Ovi fondovi će osigurati finansiranje infrastrukturnih projekata, a biće dostupni po ulasku u Evropsku Uniju.

Komnenović je govorio i o izazovima lokalne uprave u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, ali i o problemima iz oblasti socijalnog stanovanja, odlaganja otpada, ponovne valorizacije zapuštenih lokaliteta…

On je napomenuo da Tivat i Konjic gaje višedecenijske pobratimske odnose, te da je nedavno delegacija Opštine Tivat boravila u ovom gradu a povodom proslave Dana grada Konjica.

Direktni avio letovi na relaciji Banja Luka – Tivat dodatno su približili crnogorsko primorje građanima Bosne i Hercegovine, saglasni su sagovornici.

(Primorski portal)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:37