/ - BOLNICA NIKŠIĆ/ - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ
11/02/2024 u 12:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SD Nikšić: Varajić pravi primjer bahatog funkcionera nikšićke lokalne vlasti

Varajiću poručuju da naredni mjesec sve preko 600 eura od svoje plate donira u dobrotvorne svrhe, nakon čega bi, sa onim što mu je preostalo, pokušao da živi do kraja mjeseca

Doktor Mirko Varajić, odbornik koalicije ZBNK u lokalnom parlamentu, pravi je primjer bahatog funkcionera lokalne vlasti u našem gradu, saopšteno je iz nikšićkog SD-a.

Više od 300 zdravstvenih radnika iz Nikšića, srednjeg i višeg medicinskog kadra, saopštilo je da su duboko razočarani stavom doktora u nikšićkoj bolnici Mirka Vrajića koji je u jednom javnom nastupu kazao da medicinsko osoblje treba da bude zadovoljno sa sadašnjom platom.

- Ne razumije doktor Varajić, dok svaki mjesec inkasira oko 3000 eura po raznim osnovama, zašto bi srednji ili viši medicinski kadar bio nezadovoljan sa platom od 600 eura. Prisjetio se Varajić i vremena kad su, kako je kazao, svi bili spremni da rade “na trafikama i u prodavnicama za 220 ili 300 eura”. Izgleda bi doktor Varajić, kad bi ikako mogao, nakon što su iz trafika, kladionica, frizerskih salona i kafana, svoje biračko tijelo prekvalifikovali i prebacili u bolnicu i dom zdravlja, sad vrlo rado napravio i razmjenu, pa bi istinski kvalifikovani i školovani medicinski kadar poslao na neka druga radna mjesta- navode u saopštenju.

Ističu da je teško razumjeti da jedan doktor ne cijeni i nema poštovanje prema medicinskom kadru sa kojim svakodnevno sarađuje.

- Nama laicima iz ove oblasti je sasvim jasno da bez kvalitetnog srednjeg i višeg medicinskog kadra nema kvalitetne zdravstvene zaštite i nema kvalitetnih i uspješnih doktora. Kao što nam je jasno da se danas, imajući u vidu porast troškova života, ne može živjeti sa 600 eura- dodaju u saopštenju.

Varajiću dobronamjerno poručuju da, ukoliko ima drugačiju percepciju, naredni mjesec sve preko 600 eura od svoje plate donira u dobrotvorne svrhe, nakon čega bi, sa onim što mu je preostalo, pokušao da živi do kraja mjeseca.

- Vjerujemo da bi, nakon toga, u potpunosti promijenio stav u vezi sa zahtjevima njegovih koleginica i kolega, predstavnika srednjeg i višeg medicinskog kadra- zaključuju u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:06