Skupština Prijestonice Cetinje / - FOTO: PRIJESTONICA CETINJE
27/10/2023 u 15:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skupština Prijestonice usvojila Rezoluciju podrške i zaštite FCJK

Cetinjski odbornici izglasali Inicijativu za raskid Ugovora o koncesiji za kamenolom "Milošev krš"

Na trinaestoj sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje, koja je održana danas u plenarnoj sali Skupštine, razmatran je dnevni red od 5 tačaka.

Odbornici Skupštine Prijestonice su razmatrali i usvojili Rezoluciju podrške i zaštite Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, bez glasova protiv i uzdržanih, kojom je data puna podrška radu FCJK, njegovoj misiji u snaženju crnogorskog jezičkog, kulturnog i državnog identiteta, kao najvažnije i najprepoznatljivije visokoškolske i naučnoistraživačke institucije u oblasti filološke i kulturološke montenegristike,

Usvojenom Rezolucijom, Skupština Prijestonice izražava spremnost na institucionalnu odbranu prava na crnogorski jezik, kao i prava polaznika i zaposlenih na tom fakultetu.

Povodom dostavljene Inicijative za raskid Ugovora o koncesiji za kamenolom "Milošev Krš", između Vlade Crne Gore i DOO "Inženjering put" Podgorica, zaključenog 26.08.2022. godine, Skupština Prijestonice donijela je Zaključke koji se odnose na podršku lokalnog parlamenta mještanima mjesnih zajednica Kosijeri, Đinovići, Bokovo i okolnih sela koji se protive izgradnji kamenoloma.

O usvojenim Zaključcima Skupština Prijestonice će upoznati predstavnike međunarodnih organizacija, institucija i organizacije civilnog društva, kako bi isti u okviru svojih nadležnosti doprinijeli zaštiti životne sredine i prava mještana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 20:56