Ilustracija / - SNP
14/03/2024 u 13:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SNP: Vladajuća većina u Beranama ne funkcioniše

Da vladajuća većina u Beranama, koju čine DF, PES, Demokratska CG, Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora, ne funkcioniše dokaz je i prekid današnjeg zasjedanja lokalnog parlamenta, saopštili su iz SNP Berane.

- Tome je u kontinuitetu prethodila nemogućnost održavanja odbora kao i skupštinskih zasjedanja upravo zbog nedostatka kvoruma i nedolaska pojedinih odbornika na iste - saopštili su iz OO SNP Berane.

Ističu da od kako se konstituisala ovakva "neprirodna većina nakon lokalnih izbora po aktivnosti odbirnika i učešću u diskusijama o tačkama dnevnog reda koje su od značaja za naše građane vidi se kakav je odnos lokalne većine prema našem gradu".

- Na svakoj sjednici je izostala kvalitetna rasprava jer odbornici većine praktično nemaju ništa za reći za odluke koje sami predlažu i koje treba da utiču na život građana Berana - navode iz OO.

Ističu da je SNP ukazivao na činjenicu da će doći do ovakvih problema, jer se neadekvatnim kadrovskim rješenjima i izostankom zalaganja u svakom smislu vlast u gradu pretvorila u ravnu liniju.

- Učmalost koja se dešava je rezultat ambicija pojedinih struktura lokalne vlasti da što prije izazovu vanredne lokalne izbore, jer ne znaju razliku između lokalnih i parlamentarnih izbora. Ovaj problem vladajuća većina očigledno nije u stanju da riješi pa upozoravamo da će dalji nastavak ove agonije biti upravo na štetu naših građana. Današnjim napuštanjem sjednice lokalnog parlamenta smo upravo ogolili stanje u kojem se nalazi naš grad i pokazali građanima odnos njihovih predstavnika prema Beranama. Ukoliko nijeste u stanju da riješite, a nijeste, nastale probleme pozivamo vas na lokalne izbore sa nadom da ste naučili na svojim  greškama i da ubuduće dokazane partnere i saborce koji su pojedinačno osvoili najveće povjerenje građana Berana nećete radi sitnih interesa zaobići u formiranju lokalne vlasti - saopštili su iz OO SNP Berane.

U suprotnom, kako su istakli, ovakve stvari će se konstantno dešavati.

SNP će dati svoj doprinos kao i do sada u rešavanju svih problema koji tište naše građane. To smo pokazali i dosadašnjim angažmanom u lokalnoj skupštini iako smo opozicija. Sa opštim interesima kompromisa nema, a vi ako želite nastavite sa političkim trgovinama, a građani istekao to prepoznaju i znaće da ocijene svačiji rad.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:56