Prijem gimnazijalaca / - FOTO: M. N
19/05/2023 u 22:29 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Gimnaziji "Miloje Dobrašinović" upriličen prijem najboljih učenika

Na državnom takmičenju najbolji su bili: Jovana Bugarin II razred, drugo mjesto, ruski jezik (mentor Nataša Aničić), Jovana Knežević I razred, treće mjesto, ruski jezik, (mentor Bojana Bošković), i Petar Đaković III razred 3. mjesto, hemija, (mentor Šefćet Dizdarević)

U bјelopoljskoј Gimnaziji "Miloje Dobrašinović" upriličen je danas prijem za najbolje učenike, dobitnike svih nagrada u ovoj školskoј godini.Prijem je priredila direktorica gimanziјe Jasminka Međedović, koja je naјboljim učenicima poželjela lični i profesionalni uspjeh, da budu dobra djeca i da postnu moralni, časni i plemeniti ljudi.

Na državnom takmičenju najbolji su bili: Jovana Bugarin II razred, drugo mjesto, ruski jezik (mentor Nataša Aničić), Jovana Knežević I razred, treće mjesto, ruski jezik, (mentor Bojana Bošković), i Petar Đaković III razred 3. mjesto, hemija, (mentor Šefćet Dizdarević).

Na Olimpijadi znanja najbolji su: Haris Ćeranić I razred, prvo mjesto iz hemije, mentor Ranko Knežević; Petar Đaković III razred 2. mjesto. hemija. mentor Šefćet Dizdarević; Jana Mrdak III razred 2. mjesto, biologija, mentor Tomislav Tomović; Laura Miladinović III razred 3. mjesto, biologija, mentor Tomislav Tomović; Anđela Grujić I razred 2. mjesto u kategoriji srednjih škola na Regionalnom festivalu fantastične književnosti - Refesticon - Srebrno zmajevo jaje. Ona je osvojila i prvo mjesto u kategoriji srednjih škola na 25. opštinskoј Smotri besjedništva (mentor Rajka Minić), kao i drugo mjesto u prvom krugu na Međunaradnom Willkommen takmičenju iz engleskog jezika na nivou Crne Gore, dok je u drugom krugu zauzela 9. mjesto među deset zemalja učesnika.

Među nagrađenim su i Vojin Nedović 3 razred- 2. mjesto u Beogradu na konkursu 14 Beogradske gimnazije, treće ekipno mjesto u Banjoj Luci na međunarodnom debatnom turniru, 2. mjesto ekipno na debatnom takmičenju Mislionice koja se emituje na RTCG-u i 1. mjesto kao najbolji govornik serijala (mentor Sandra Simonović), te 3. mjesto u kategoriji srednjih škola na 25. Smotri besjedništva u Bijelom Polju (mentor Milka Španjević).

Petar Simonović, treći razred, osvojio je prvo mjesto na takmičenju Cortex Akademije kao lider tima InTheLoop, kao i treće. mjesto na Prvom crnogorskom hakatonu za srednjoškolce sa timom betterEdu, Iman Dizdarević, 3 razred, osvojio je prvo jesto na konkursu "Kina u mojim očima", a Marija Korać, treći razred, drugo. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na medjunarodnom takmičenju debate (mentor Sandra Simonović), kao i treće ekipno mjesto u Banja Luci na međunarodnom debatnom turniru, mentor Sandra Simonović, kao i drugo mjesto ekipno u emisiji Mislionica.

Među nagrađivanim učenicima su i Mia Raičević 2 razred- treće mjesto ekipno u emisiji Mislionica, mentor Sandra Simonović, Nataša Karišik 3 razred -prvo mjesto na smotri recitatora, mentor Milka Španjević, Sara Kurgaš - drugo mjesto na smotri recitatora, mentor Marijana Lalević, Tarik Idrizović, drugi razred, drugo mjesto na smotri besjedništva, mentor Olivera Janketić Šćekić, kao i Lana Španjević, drugi razred - drugo mjesto na likovnom konkursu mentor Mehmed Suljević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 08:12