/ - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ
14/10/2023 u 15:20 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Drugi dan blokade na Bogetićima; Lalović: Građani da znaju da se popis sprovodi u službi beogradske vlasti i SPC

Blokada saobraćaja je najavljena i za sutra na istom mjestu u istom vremenskom periodu.

Na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, u mjestu Bogetići već drugi dan, kako je i najavljeno, počela je blokada saobraćaja od 15. 00 sati i koja će trajati do 18. 00 sati. 

Ispred Crnogorske konzervativne partije javnosti se obratio Boris Lalović koji je istakao da prilikom popisa ne smije biti političkih uticaja i da građani Crne Gore moraju znati da se popis sprovodi u službi beogradske vlasti i SPC.

- Rezultati popisa direktno utiču na političke odluke vezane za ekonomiju, socijalno staranje, kultur, sport, jezik i vjerske zajednice i sve ostale odluke od drzavnog značaja za narednih deset godina. Mi ovaj protest smatramo protestom svih poštenih građana ove države koji neće dozvoliti da na prevaru i falsifikate otmu našu jedinu domovinu - kazao je Lalović.

On je dodao da je Crna Gora u ekonomskoj i moralnoj krizi i poziva sve građane da se prekine poniženje koje se sprema. On je kazao da će proteste nastaviti u Podgorici.

Podsjećamo, juče je u istom periodu na istom mjestu održana blokada koju organizuju Crnogorska konzervativna partija i NVO „Perjanici“ Nikšić, kako bi izrazili protivljenje povodom organizovanja predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori.

Građanski aktivista Ana Pejović pozvala je sve građane Crne Gore da se ujedine u zahtjevu da se popis odloži.

- Popis je projektovan za uvod u nestanak građanske Crne Gore. Cilj popisa je da njihovim falsifikovanim procentom, njihova laž postane istina, da su vćinski narod u Crnoj Gori. Cilj popisa je promjena Ustava po kojom Crna Gora više neće biti građanski, sekularna i suverena država, već država konstitutivnih naroda u kojoj će srpski svet i SPC dirigovati stagnaciju i udaljavanje s puta ulaska u društvo razvijenih zemalja EU - kazala je Pejovic.

- Saobraćaj će biti potpuno obustavljen na ovoj dionici puta za sva motorna vozila, dok će se putnička motorna vozila i teretna motorna vozila 7,5 tona preusmjeravati lokalnim putem Nikšić-Carev most-Bogetići Danilovgrad - saopšteno je ranije iz Uprave policije 

Blokada saobraćaja je najavljena i za sutra na istom mjestu u istom vremenskom periodu.

Iz Uprave policije su ranije naglasili da će shodno odredbama Zakona o unutrašnjim poslovima  policijski službenici snimati ovo trodnevno javno okupljanje, u vremenskom periodu od 14. 00 sati do njegovog završetka.

Video: Željko Šapurić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:47