Нова депонија у Кавчу / -Б.М.
05/04/2021 u 13:25 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Дивље депоније ничу као печурке

На овим нелегалним мини-депонијама бачене су различите врсте отпада, укључујући пластику и аутомобилске гуме, а на најновијој, осим гардеробе, у великим кесама је бачена и овчија вуна
Дионицом од Млина Челановића до Горњих Челановића недавно је поред пута осванула нова, пета по реду локација коју су несавјесни појединци узурпирали отпадом, саопштио је мјештанин Кавча Станко Берберовић који је контактирао „Дан”. На овим нелегалним мини-депонијама бачене су различите врсте отпада, укључујући пластику и аутомобилске гуме, а на најновијој, осим гардеробе, у великим кесама је бачена и овчија вуна.
– Вјероватно је та вуна некоме остала након стриже оваца и пошто нису знали гдје ће с њом, најлакше и најближе им је било бацити поред пута. Тако је створена пета депонија смећа. Ово је ужас, а еколошка смо држава – огорчен је Берберовић, па апелује на надлежне да стану на пут онима који смећем загађују животну средину.
У Комуналној полицији кажу да нису имали пријаве мјештана овим поводом и најављују да ће изаћи на лице мјеста.
– Пробаћемо утврдити који је начин санације тих депонија – казао је за „Дан” начелник општинске Комуналне полиције Зоран Вучиновић и позвао грађане да им уколико посједују фотографије лица која нелегално одлажу отпад их доставе и све неправилности пријаве путем мејла (адреса истакнута на веб сајту Општине). У Комуналном предузећу појашњавају да се отпад животињског поријекла, сходно закону, мора депоновати на посебан начин и уз употребу грађевинских машина.
– То значи да се он мора затрпати у земљу на за то одређеном мјесту. Такве активности предузимамо по налогу Дирекције за уређење и изградњу Котора –изјавио је за „Дан” директор Комуналног предузећа Милан Поповић, наводећи да на подручју МЗ Кавач постоји више контејнерских мјеста које предузеће редовно одржава.
Б.М.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:15