Комненовић и Абазовић / -TV
13/04/2021 u 12:50 h
Т.В.Т.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дритан Абазовић током посјете Тивту поручио:Смирити тензије, вратити се туризму

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић боравио је јуче у радној посјети Тивту. Предсједник Општине Жељко Комненовић истакао је да је тема састанка била припрема туристичке сезоне и поправљање епидемиолошке ситуације.
– Наш циљ је да туристички производ буде минимум 50 одсто од последње успјешне сезоне, 2019. године. У протеклом периоду говорили смо о увођењу директних летова Ниш – Тиват од јуна, а у преговорима смо о отварању још једне авио-линије, а то ће бити Омск – Тиват – нагласио је Комненовић и најавио да ће од 20. априла кренути масовна имунизација становништва како би спремно дочекали туристичку сезону.
Најављен повратак „Јадрана” на Пине
Дритан Абазовић jе наjавио посјету Тивту министарке обране Оливере Ињац и скори повратак школског брода Морнарице Воjске Црне Горе, jедрењака „Jадран” у Тиват, као његову матичну луку истакавши да jе „и то jедна добра порука да Влада мисли о општини Тиват, али да и сви ми заjедно треба да мислимо како да стварамо jедно успjешниjе друштво”.
„Jадран”, коjи има вишедеценијску блиску везу са Тивтом, без образложења jе уклоњен са свог сталног веза на градскоj риви Пине током мандата министра одбране Предрага Бошковића, и брод је пребачен у Бар.

Абазовић је истакао да је Општина Тиват у протеклим годинама дјеловала као локомотива у односу на друге општине и да тај епитет треба да задржи.
– Радују ме информације око успостављања летова из Ниша и Русије, а циљ је да сви упрегнемо своје капацитете како бисмо остварили значајан туристички производ који би довео до трајне стабилизације нашег економског система. Циљ је да вакцинишемо људе који раде у туристичком сектору, да они носе нека обиљежја да су вакцинисани, како би сви туристи који буду боравили на тиватској ривијери и уопште у Црној Гори осјећали већу дозу сигурности – казао је Абазовић и нагласио да никоме не требају тензије, наелекрисана атмосфера и да сви треба да се врате ономе од чега живе.
– Да се вратимо туризму, да туристе дочекамо с осмијехом и надам се да ће масовна вакцинација помоћи да се сви осјећају сигурно и лијепо у Црној Гори –казао је Абазовић истичући да је на састанку било ријечи и о стварима које оптерећују локалну касу, али и о „неким корупционашким активностима из претходног периода“ које није желио да коментарише. Он је истакао да је вјерује да ће туристичка сезона бити успјешна, а да ће се након ње рјешавати други нагомилани проблеми, да ће Тиват послужити као добар модел другим општинама да крену путем развоја и путем инвестиција. Абазовић је са тиватским руководством посјетио Дневни центар за дјецу и младе са сметњама и тешкоћама у развоју, Порто Монтенегро и Луштицу беј.
Т.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:29