Лутајућа стока на кружном току у Градиошници / -TV
17/04/2021 u 21:03 h
Т.В.Т.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Лутајућу стоку спроводиће у Спуж

На подручју општине Будва ухваћено је 16 грла која ће бити спроведена у карантин, а акција је планирана наредних дана и у тиватској општини
Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства и општина Будва започели су акцију спровођења лутајуће стоке у карантин у Спуж. На подручју општине Будва ухваћено је 16 грла која ће по налогу ресорног министра Александра Стијовића бити спроведена у карантин, а акција је планирана наредних дана и у тиватској општини.
Крда говеда често се могу срести и на магистрали на потезу од кружног тока у Градиошници, који често користе као пашњак, па све до кружног тока на которској раскрсници. Неријетко су се дешавале саобраћајне незгоде, а свакодневне су пријаве грађана због штете коју им лутајућа стока наноси на имањима.
Како је током недавне посјете Тивту рекао министар Стијовић, министарство ће пружити комплетну логистику у складу са свим законским процедурама, како би овај проблем био ефикасно ријешен. На терену ће активно бити укључени Секретаријат за инспекцијски и комунални надзор, припадници Службе заштите, Комунално предузеће и службеници ОБ Тиват. Министарство ће обезбиједити присуство представника Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове и Управе за инспекцијске послове, које ће помоћи процес хватања и транспорта лутајуће стоке. Уколико надлежни евидентирају говедо са ушном маркицом, које се креће без надзора јавним површинама, власник ће бити идентификован и кажњен, а говеда ће бити проглашена државном имовином, спроведена у карантин на мјесец дана, након чега ће бити донијета одлука о даљем поступку.
Т.В.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 10:01