Одстријељене срене у рејону Голије 2014. године / Архива
01/05/2021 u 15:24 h
Ljiljana ČelebićLjiljana Čelebić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У рејону Голије одстријељене три срне: Осумњичени ослобођени сумње

Након готово три мјесеца, случај криволова креће из почетка
Од почетка фебруара тужилаштво и полиција истражују ко је у рејону Голије одстријелио три срне које је убијене пронашао тамошњи ловочувар.
Инцидент се догодио у периоду када су ловци организовале хајке на лисице, а упркос чињеници што се групе пријављују надлежном Ловачком друштву „Др Зоран Кеслер” криволовци су још увијек неидентификовани. Одмах након инцидента приведена су два ловца која су била у близини мјеста гдје су срне убијене, али су и брзо ослобођени сумње.
– Формиран је предмет против осумњичених Н.М. и Р.Б. због кривичног дјела недозвољени лов. Након завршеног извиђаја поступајући тужилац одбацио је кривичну пријаву против осумњичених због непостојања основане сумње да су извршили предметно кривично дјело нити било које друго кривично дјело за које се гоњење предузима по службеној дужности, казао је „Дану” државни тужилац и портпарол Основног државног тужилаштва у Никшићу Стево Шекарић.
Након готово три мјесеца, случај криволова у Голији креће из почетка. Шекарић је истакао да је поступајући тужилац Управи полиције поднио захтјев за прикупљање потребних обавјештења и предузимања радњи, како би се идентификовали извршиоци поменутог кривичног дјела. Ловци који су били осумњичени за незаконски лов чланови су Друштва „др Зоран Кеслер“. Да је у конкретном потврђено да су они починили то кривично дјело и Друштво би против њих спровело поступак и то дисциплински који подразумијева искључење из те ловачке организације.
Рејон Голије смјештен је у пограничном појасу никшићке општине и спада међу најбогатије са дивљачи у Црној Гори. Криволов у Голији није риједак случај, а прије седам година на том локалитету за један дан одстријељено је чак девет срна које су иначе, као и лане, важећим законом „заштићене” трајном забраном лова. Криволов је у овој години забиљежен и у пивском селу Горанско гдје је одстријељен срндаћ. И тај случај још увијек је предмет истраживања надлежних органа, а и 2014. године у рејону Голије одстријељене су срне, тако да је криволов на овом подручју евидентан.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 22:34