Фото: Министарство одбране Србије / - Фото: Министарство одбране Србије
21/06/2021 u 20:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасада Британије: Нисмо потписали споразум са Србијом против руског утицаја

Амбасада Велике Британије је навела и да је Волас током посјете Београду нагласио да Лондон „поштује војну неутралност Србије“

Британска амбасада у Београду демантовала је писање британског листа Телеграф да је Велика Британија, током посјете министра одбране Бена Воласа, потписала са српским властима споразум којим се спрјечава утицај Русије у Србији.

Наводе британског Телеграфа раније је за РСЕ демантовало и Министарство одбране Србије.

Из Амбасаде су за Радио Слободна Европа (РСЕ) навели да у потписаном споразуму министарстава одбране Србије и Велике Британије „нема никаквог помена било које друге државе“.

-Документ је фокусиран на консолидовање и ширење тренутне билатералне сарадње између министарстава одбране Србије и Уједињеног Краљевства. Документ се бави темама попут заједничког учешћа наших држава у међународним мировним мисијама-саопштила је Амбасада.

Британски министар Волас се прошле недјеље, у сриједу и четвртак, састао у Београду са највишим званичницима Србије, укључујући предсједника Александра Вучића и министра одбране Небојшу Стефановића.

Након састанка Воласа и Стефановића, Министарство одбране је саопштило да су два министра потписала Аранжман о унапрјеђењу сарадње у области одбране, не наводећи његове детаље.

Амбасада Велике Британије је навела и да је Волас током посјете Београду нагласио да Лондон „поштује војну неутралност Србије“.

„Што се тиче наше политике према Русији, она је јасно представљена у јавном стратешком документу Интегрисани преглед спољне политике и одбране“, навела је британска Амбасада за РСЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:22