Milorad Dodik / - (Фото: PREDSJEDNIKRS.NET/DONA KATUšIć)
08/03/2024 u 15:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: BiH napravila čudo i sada EU treba to zvanično da potvrdi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u zajedničkim institucijama predstavnici Narodne skupštine RS i Parlamenta Federacije danas svojim odlukama zajednički grade evropsku budućnost BiH, koja će dati novi zamah i bolju perspektivu za sve ljude u zemlji.

- Bilo je potrebno puno rada da dođemo do zajedničkih rješenja i da sve strane preuzmu odgovornost da ispunimo ono što je EU od nas tražila i zbog toga je još važnije usvajanje ključnih zakona. Jednako smo zaslužni za svako rešenje i napredak koji smo ostvarili. I u EU su svjesni da je BiH napravila čudo i na njima ostaje da to zvanično potvrde. Istovremeno kako se BiH približava datumu otvaranja pregovora, iz SAD se pojačava pritisak - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks, prenose agencije.

Jasno je, ističe, da SAD ne odustaju od svojih interesa na ovom prostoru i da na sve načine pokušavaju da obesmisle domaća rješenja.

- Način djelovanja je poznat, direktne pretnje i ucjene ili nas obavještavaju preko svojih nevladinih organizacija kako sve što smo napravili ne znači ništa. Juče smo mogli čuti novu skandaloznu poruku i to od zamjenice pomoćnika sekretara za globalne poslove Ministarstva finansija Sjedinjenih Država, gospođe Moris, koja je istakla da je njihov cilj da izoluju Republiku Srpsku - naveo je Dodik.

Zanimljivo je, kaže, da je na dan kada je bilo zakazano suđenje u montiranom postupku koji Amerika preko Šmita vodi protiv njega kako bi se obračunala s Republikom Srpskom, Ana Moris imala sastanak u prostorijama SIPA.

- Isti dan američki poslušnici iz Tužilaštva pokušali su da grade predmet na izjavi službenika SIPA i na kraju nisu ništa postigli. Mora da je to razlog bijesa gospođe Moris, koji ju je doveo do toga da prijeti svakom živom biću koje da podršku Srpskoj da će se velika Amerika obračunati i s njima. I na to je spala velika i moćna Amerika, da nakon političara prijeti bankama, privrednicima i svim ljudima - istakao je Dodik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:28