Милорад Додик / - РТРС
04/09/2021 u 18:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Мирна разградња БиХ треба да се деси што прије

Да се Република Српска прогласи независном државом, наравно да Бошњаци, муслимани имају своју државу БиХ, а Хрвати да имају Херцег Босну, казао је он

Српски члан ПредсЈедништва БиХ Милорад Додик изјавио је да остаје при томе да мирна разградња Босне и Херцеговине треба да се деси што прије, преноси Н1.

Додик је рекао да не вјерује у могућност новог рата у БиХ, додавши да Република Српска „има потенцијал да одбрани своју самосталност од оних што нешто прете из Сарајева“.

-Ми нећемо учинити ниједан потез да дестабилизујемо и доведемо до било каквог сукоба. Никога нећемо нападати, ми изван ентитетских линија нећемо никога дирати, ако неко дође не простор РС, ми ћемо се бранити и у то не треба нико да сумња-казао је српски члан Председништва БиХ у Гаравцима, где је присуствовао обиљњжавању страдања српског народа од усташа током Другог свјетског рата.

Према његовим ријечима, разлаз је једини начин за миран живот на овим просторима.

-Да се Република Српска прогласи независном државом, наравно да Бошњаци, муслимани имају своју државу БиХ, а Хрвати да имају Херцег Босну- казао је Додик.

Коментаришући изјаве предсједника Српске демократске странке Мирка Шаровића да је против распакивања Дејтона и идеје о мирној дисолуцији у БиХ, јер би то био пут нестанка РС, Додик је казао да Шаровић има избор и може да „пређе у федерално Сарајево и тамо буде грађанин, за шта се и залаже“.

-Замислите да то каже предсједник партије, која је у једном тренутку била покрет српског народа за независност Српске и партије која је 1992. године изгласала самосталност те Републике. Сада лидер те партије каже да није за то- оцијенио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:53