/ - SKRINšOT YOUTUBE
07/07/2023 u 23:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik odgovorio na kritike: Sva reagovanja kao da su pisana istom rukom

Zastrašivanje građana ugrožavanjem mira i pominjanje devedesetih samo je izgovor za nešto što pojedinci očekuju da će se desiti, naglasio je Dodik

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik izjavio je da sva reagovanja koja su uslijedila nakon potpisivanja Ukaza o proglašenju neustavnog Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS kao da su pisane istom rukom ili bar na istom mjestu.

- Niko od uzbunjivača ne navodi koji član Ustava je prekršen, niti koja odredba Dejtonskog mirovnog sporazuma je povrijeđena. Sva reagovanja su puna praznih fraza i floskula da i ne zaslužuju temeljitu reakciju - rekao je Dodik Srni.

Predsjednik entiteta RS je kazao "da jedini koji je u posljednjih mjesec dana izašao iz okvira Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava je Ustavni sud BiH, ali niko od lažnih državobranitelja nije reagovao", prenose mediji.

- Narodna skupština RS morala je da odbrani interese RS i to je i učinila. Sve u skladu s Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom. Zastrašivanje građana ugrožavanjem mira i pominjanje devedesetih samo je izgovor za nešto što pojedinci očekuju da će se desiti, a nikako realan presjek situacije u BiH - naglasio je Dodik, prenosi Avaz.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:26