Милорад Додик / - (Фото: PREDSJEDNIKRS.NET/DONA KATUšIć)
06/10/2023 u 19:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Za Srbe nema slobode bez države

Prema njegovim riječima, pokušaj Bećirovića i Komšića da se donese zakon o imovini, prema kojem je BiH nosilac prava vlasništva nad cjelokupnom državnom imovinom, čisti je populizam, koji "neće proći"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da za Srbe nema slobode bez države, ističući da to podrazumijeva i upravljanje imovinom i resursima.

- Članovi Predsedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić prekršili su sve što su mogli prekršiti. Za nas je pitanje imovine riješeno i neće biti na dnevnom redu - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, pokušaj Bećirovića i Komšića da se donese zakon o imovini, prema kojem je Bosna i Hercegovina nosilac prava vlasništva nad cjelokupnom državnom imovinom, čisti je populizam, koji "neće proći".

Dodiku je odgovorio bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, navodeći da "neće proći nikakve laži o državnoj imovini BiH".

Prema njegovim riječima, postoje tri neoborive činjenice o tome da imovina pripada državi BiH.

"Ustavni sud je odlučio da je BiH nasllednik državne imovine Republike BiH. To su argumenti koje ne može sakriti nikakva galama separatističkih političara", kazao je bošnjački član Predsedništva BiH.

Bećirović je poručio Dodiku da se "većinska i patriotska BiH ne boji njegovih prijetnji".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:01