Piće, ilustracija / - FOTO: PIXABAY
07/11/2023 u 22:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dva nova slučaja trovanja sokovima i u Zagrebu

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno tužilaštvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti

Novi slučaj hemijskog trovanja pojavio se u poslijepodnevnim satima i u Zagrebu. Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš za N1 je potvrdio da su u Zagrebu pojavila dva sumnjiva slučaja.

U razgovoru za N1 Vili Beroš je istakao da se na posmatranju nalaze dvije mlađe osobe, te da su stabilno i van životne opasnosti.

Kako je pisao N1, poslijepodne je u KBC Zagreb primljena mlađa osoba zbog sumnje na hemijsko trovanje gaziranim pićem.

Iz Policijske uprave zagrebačke za N1 potvrđeno je da su danas oko 15 sati iz medicinske ustanove primili dojavu o pacijentu sa povredom ždrijela. Naveo je da je konzumirao bezalkoholno piće. Detalji se provjeravaju, rekli su iz policije.

Podsjetimo, nakon što se sinoć društvenim mrežama u Hrvatskoj, a potom i po medijima, počela da širi vijest o navodnim trovanjima gaziranim pićima koja “spaljuju jednjak” te nakon što je jutros potvrđeno da je jedna osoba hospitalizovana u Rijeci, danas se oko podneva oglasila i Koca-kola Hrvatske.

“Svjesni smo izolovanog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom ‘Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml‘“, saopštili su iz te kompanije dodajući da “izražavaju duboku zabrinutost” kao i da su “u potpunosti otvoreni za saradnju sa svim nadležnim tijelima”.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrdili su da su 4. novembra primili dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u centru Rijeke i da je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće ljekarske pomoći.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno tužilaštvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

U KBC-u Rijeka su potvrdili jedan slučaj trovanja. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
TROVANJESOKZAGREB
27. april 2024 21:57