Gordan Grlić Radman / - FOTO: N1
23/01/2023 u 19:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grlić Radman: Crna Gora se mora jasno odrediti i usmjeriti prema evropskim vrijednostima

Grlić Radman je prenio poruku o važnosti rješavanja ustavne krize i potrebi što bržeg imenovanja sudija Ustavnog suda kako bi cijeli proces krenuo prema normalizaciji političke situacije

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je, nakon sastanka Savjeta za spoljne poslove, da je govorio o nedavnoj posjeti Crnoj Gori kada se susreo premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem gdje je, kako je kazao, izrazio zabrinutost za stabilnost i funkciionalnost Crne Gore.

“I prenio poruku o važnosti rješavanja ustavne krize i potrebi što bržeg imenovanja sudija Ustavnog suda, da bicijeli proces krenuo prema normalizaciji političke situacije budući da se zemlja nalazi u višemjesečnoj političkoj, ustavnoj, institucionalnoj krizi”, podsjetio je on.

Nama je, kaže, stalo do stabilne Crne Gore.

“Koja se mora jasno odrediti, prihvatiti i usmjeriti prema evropskim vrijednostima i čvrsto stajati na evropskom putu. Činjenica je da u zadnjih 3,4 godine nije došlo do nikakvog pomaka prema evropskom putu, osim 2020. kada je otvoreno zadnje poglavlje za vrijeme hrvatskog predsjedavanja”, naglasio je Grlić Radman.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:42