/ FOTO HTTPS://WWW.WHO.INT
13/07/2022 u 17:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kosovo: Apel da se nose maske i primi vakcina

Kako su iz tog instituta saopštili, pandemija u svijetu nije završena, porast broja zaraženih bilježi se u brojnim zemljama, a na Kosovu je danas prijavljen jedan smrtni slučaj izazvan tom bolešću

Institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da se nastavlja porast novih slučajeva kovida 19, sa trendom rasta u narednim danima i pozvalo je građane da nose maske i vakcinišu se.

Kako su iz tog instituta saopštili, pandemija u svijetu nije završena, porast broja zaraženih bilježi se u brojnim zemljama, a na Kosovu je danas prijavljen jedan smrtni slučaj izazvan tom bolešću.

Naglasili su da nastavljaju bez prekida sa testiranjem i praćenjem svih slučajeva, kontaktima oboljelih, laboratorijskom dijagnostikom i testiranje preporučuju svim osobama koje imaju glavobolju, kašalj, bol u grlu, otežano disanje, curenje iz nosa, temperaturu, letargiju i gubitak ukusa.

- U cilju jačanja imuniteta i prevencije novih slučajeva i teških oblika bolesti, građanima se savjetuje vakcinacija. Prvom, drugom i trećom dozom mogu se vakcinisati sve osobe starije od 12 godina, četvrtom dozom mogu se vakcinisati osobe starije od 60 godina, pod uslovom da su prošla četiri mjeseca od prijema treće doze- navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja Kosova je saopštilo da su u posljednja 24 sata registrovana 763 nova slučaja infekcije korona virusom, a da je preminula jedna osoba, tako da je ukupan broj preminulih od početka pandemije povećan na 3.146.

U istom periodu, oporavilo se 213 osoba, dok su i dalje aktivna 2.184 slučaja infekcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:55