Donika Gervala Švarc / - FOTO: PRINTSCREEN
27/04/2023 u 19:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kosovska ministarka: Dačić odgovoran za masovna ubistva, da bude izveden pred sud

Desna ruka koljača Balkana koji je odgovoran za balkanske ratove je osoba koja je upravo govorila prije nas, rekal je ona

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala Švarc izjavila je na sjednici Savjeta bezbjednosti UN u Njujorku da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji takođe učestvuje na toj sjednici, "odgovoran za masovna ubistva i nasilje tokom poslednjeg rata na Kosovu" i da treba da bude izveden pred sud za ratne zločine.

Kosovska ministarka je navela da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bivšem predsjedniku Slobodanu Miloševiću bio „ministar propagande“, kao i da „tu funkciju još uvijek obavlja“.

- Desna ruka koljača Balkana koji je odgovoran za balkanske ratove je osoba koja je upravo govorila prije nas. Ovaj ima mnogo grešaka u rukama. Nije bilo riječi žaljenja, umjesto toga postojao je prezir prema žrtvama… Dačić, sada ministar spoljnih poslova, odgovoran je za masovna ubistva i nasilje i trebalo bi da bude izveden pred sud za ratne zločine - rekla je Gervala u Njujorku na engleskom, albanskom i srpskom jeziku.

Kazala je da je i ona tražila da na sjednici SB UN govori na albanskom, ali joj je to onemogućeno.

Dačić: Ne postoji način da Kosovo postane članica UN

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 12:05