/ - FOTO: MAJKE SREBRENICE/PRINTSKRIN
23/05/2024 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Majke Srebrenice: Dodiku poručujemo da se vrati na postavke iz perioda 1998–2006.

Udruženje Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" oglasile su se zvaničnim saopštenjem i pružile podrški Denisu Bećiroviću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, koji se nalazi u Njujorku uoči glasanja Gneralne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) o Predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Naime, naveli su kako nakon jučerašnjih novih uvreda od strane Milorada Dodika koje su ovog puta upućene Denisu Bećiroviću, žele istaknuti nekoliko činjenica koje su Dodiku poznate.

- Denis Bećirović je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te u tom kapacitetu zastupa interese naše države. U konkretnom slučaju kada je u pitanju Rezolucija o genocidu, koja će se danas naći na sjednici Generalne Skupštine UN, dr. Denis Bećirović iznosi argumentirane činjenice utvrđene pred međunarodnim sudovima, naveli su, prenosi Face.ba.

Kako se dodaje u saopštenju, sve dok se na taj način štite interesi njihove države, interese žrtava, Denis Bećirović će imati punu podršku, kao i svaki drugi izabrani zvaničnik u državi.

- Miloradu Dodiku poručujemo da se vrati na postavke iz perioda 1998-2006. godine i prestane lagati, prevashodno, Srpski narod u BiH, zaključuju one.

U Srebrenici sjednica Vlade Republike Srpske

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 08:10