/ - ANDREJ PLENKOVIć HDZ.JUTJUB,SKRINšOT
13/01/2024 u 17:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović izjavio da je ministar gej, reagovao Plenković: Mene bi nazvali staljinistom, Vučićem

Na novinarsko pitanje da li je gej, odgovorio je: „Sto posto. Pa Habijan je gej, ne“. „Nije čovjek u ormaru, živi normalan život“, dodao je Milanović

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je ministar privrede te zemlje Damir Habijan homoseksualne orijentacije, a tu je izjavu osudio je hrvatski premijer Andrej Plenković, poručivši da je bitno da sad i "moralizatori" kažu šta misle o tome, a da bi njega već proglasili staljinistom i "Vučićem", prenosi N1.rs.

Milanovića su novinari u petak u Splitu, gdje je učestvovao na svečanoj primopredaji dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, pitali da prokomentariše fotografije bivšeg HDZ-ovog ministra zdravstva Darka Milinovića koji se fotografisao u gaćama, kao i ministar privrede Damir Habijan, pa ih je uporedno stavio.

- To su pitanja lične intime, nekih ličnih opredeljenja ili sklonosti, da li je neko gej ili nije. Šta, htio je da ga kazni zato što je gej. U tim stvarima ne učestvujem -  komentarisao je Milanović.

Na novinarsko pitanje da li je gej, odgovorio je: „Sto posto. Pa Habijan je gej, ne“. „Nije čovjek u ormaru, živi normalan život“, dodao je Milanović koji smatra da je Milinović pogriješio jer „ljudima se ne rugaš radi toga“.

- Novi francuski premijer je gej. Ako ti je jedina odlika da si gej, to nije dovoljno. To ne znači ništa. Ali ako želiš da se to zna, da imaš pride, ok, prihvatam te. Ali ako je to uradio Milinović, to je uradio pogrešno. Ljudima se ne rugaš zbog toga. Čak i ako to previše ističu - rekao je, dodavši da „zna što je mislio Ličanin“.

- Zamislite da ja sada počnem da govorim ko je od političara ili novinara kojeg seksualnog opredeljenja. Vjerovatno bi me svi ovi proglašavali staljinistom, Vučićem, diktatorom, faraonom, najdivljijim i najnekulturnijim čovjekom i slično  - dodao je.

- I šta će se sada dogoditi? Sada će oni svi ćutati kao što su ćutali kada je Milanović novinara N1 nazvao političkim agitatorom  - dodao je i naglasio dvostruke standarde.

Rekao je da se Milanović vratio u politički etar nakon mjesec dana plandovanja i „sad će izgovarati stvari oko kojih će se smijuljiti leva medijsko-politička scena, prije svega politička, i neće niko to osuđivati“, te je ponovio tezu o dve Hrvatske.

- Lako je za moj stav  - rekao je i poručio da o Habijanu uopšte neće govoriti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:14