Photo by Mike Arney on Unsplash / - PHOTO BY MIKE ARNEY ON UNSPLASH
17/12/2022 u 01:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar u BiH zabranio Deda Mraza

Dodatni problem vidi u tome što bi se dječija zabava organizovala u vesele sate, a osude s kojima se suočio protumačio je kao još jedan obračun sa SDA

Ministar zadužen za izbjeglice i raseljena lica Vlade Bosne i Hercegovine Edin Ramić zabranio je sindikalnoj organizaciji u ministarstvu koje vodi da organizuje doček Nove Godine za djecu sa Deda Mrazom, prenosi B92.

Ramić, koji je za ministra naimenovan kao član Bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), negativno je odgovorio na zahtjev sindikata da se u ministarstvu organizuje zabava za djecu uz podjelu poklon paketića.

Ramić je u odgovoru na zahtjev zatražio da sindikat, prije organizovanja podjele novogodišnjih paketića za djecu, ispita zaposlene u ministarstvu i da se izjasne da li to vrijeđa njihova vjerska osjećanja.

-Imajući u vidu princip nediskriminacije i poštovanja prava i sloboda svih zaposlenih u ministarstvu, neophodno je da među svojim članovima sprovedete anketu o prihvatljivosti ove vrste zabave u prostorijama ministarstva. Obzirom da pojedini najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerska osjećanja pojedinih zaposlenih i/ili njihove djece- napisao je Ramić u pismu, čiju su kopiju objavili mediji u regionu.

Sam Ramić je u četvrtak pokušao da opravda svoju spornu odluku, tvrdeći da je osporio Djeda Mraza jer je ranije dobio pritužbe od nekih službenika ministarstva. On tvrdi da je riječ o osobama koje su ranije tražile da se u ministarstvu odvoji prostorija za obavljanje islamske molitve, a to mu nije odobreno.

-Ovih dana bi neki drugi htjeli da tamo naprave zabavu sa Djeda Mrazom. Bilo je protesta protiv organizacije tog događaja. Neki su mi jasno rekli da ih to vrijeđa- rekao je Ramić za portal Faktor.

Dodatni problem vidi u tome što bi se dječija zabava organizovala u vesele sate, a osude s kojima se suočio protumačio je kao još jedan obračun sa SDA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 01:35