/ ILUSTRACIJA SKRINšOT YOUTUBE: GLAS AMERIKE VOA
21/09/2022 u 09:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP Kosova: Od 1. septembra pet lica preregistrovalo svoja vozila na RKS tablice

Ministarstvo unutrašnjih poslova nema in formaciju o broju automobila koji ne posjeduje RKS tablce

Ukupno je pet lica do sada ispoštovali odluku Vlade Кosova i preregistrovalo svoja vozila na RKS, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova, prenosi Koha.

Vlada Kosova je postavila rok do 31. oktobra do kada se mora izvršiti preregistracija vozila na RКS tablice, a tokom prvih 20 dana svega petoro Srba je preregistrovalo svoja vozila. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova nema in formaciju o broju automobila koji ne posjeduje RKS  tablce.

„Od 1. septembra do sada registrovano je pet vozila RКS registarskim oznakama u opštinama Prizren, Dragaš, Leposavić, Sjeverna Mitrovica i Gnjilane. Ukupan broj vozila sa nelegalnim tablicama koja kruže na Кosovu nije poznat, jer su registrovana u prethodnom sistemu. Nakon procesa registracije biće poznat tačan broj“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se procjenjuje na Kosovu ima oko 9.000 vozila sa sa KM tablicama, od čega više od 7.000 ljudi na sjeveru, prenosi Kosovo onlajn.

Predsjednik Srbije je 3. septembra izjavio da je njegova procjena "da neće biti više od 200 zamenjenih tablica, sa KM na RKS".

"Vidjećemo. Možda ja grešim, možda on (Kurti) bolje poznaje naš narod nego što ga ja poznajem. Ali, to govori koliko je to bilo neodgovorno, nezobiljno, da ne govorim dalje", rekao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:49