Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
20/06/2023 u 14:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najmanje šest beba oboljelo od meningitisa u zagrebačkoj bolnici

Do daljeg nisu dopušteni posjeti Klinici za ginekologiju i porodilište. Zbog uočene povećane učestalosti sezonskih infekcija prisiljeni smo, do daljega da zabranimo posjete, navodi se na stranicama bolnice s datumom objave 19. juna

Na Odjeljenju neonatologije KBC "Sveti Duh" u Zagrebu najmanje šestoro novorođenčadi oboljelo je od enterovirusnog meningitisa.

Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji list, bebe su se razboljele u periodu 11. i 12. juna, a raspoređene su u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj i u Kliniku za infektivne bolesti dr Fran Mihaljević.

- Do daljeg nisu dopušteni posjeti Klinici za ginekologiju i porodilište. Zbog uočene povećane učestalosti sezonskih infekcija prisiljeni smo, do daljega da zabranimo posjete, navodi se na stranicama bolnice s datumom objave 19. juna.

Ministarstvo nije obavešteno

Ovim povodom oglasilo se i Ministarstvo zdravlja Hrvatske.

- S obzirom na to da nismo zvanično obavješteni od Kliničkog bolničkog centra Sveti Duh o nastaloj situaciji moguće zaraze virusom u porodilištu, ne posjedujemo konkretne informacije koje bismo mogli da iznesemo u javnosti, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je poslat dopis u kojem traže „hitne informacije o novonastaloj situaciji“ i insistiraju na koordinacionim aktivnostima kako bi se „aktivno upravljalo navedenom zarazom i sačuvalo zdravlje pacijenata“.

- Pacijenti nam moraju biti u fokusu jer radi njih zdravstveni sistem postoji, što uključuje i KBC Sv. Duh kao i osnivača ustanove – Grad Zagreb, kažu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:57