Rama i Kurti / -
27/11/2022 u 17:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održana zajednička sjednica albanske i kosovske skupštine u Tirani

Ne vjerujem da je bilo mnogo onih koji su mogli i da naslute da će doći dan kada će Crna Gora imati albanskog premijera. Prava Albanaca su višestruko veća nego ikada, kazao je Rama

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u Tirani da su međusobni odnosi Albanaca sa strancima danas bolji nego ikada, prenosi N1.

Govoreći na zajedničkoj svečanoj sjednici skupština Albanije i Kosova, Rama je rekao kako ne veruje da ima mnogo onih koji mogu da kažu da su znali da će na 110. godišnjici nezavisnosti Albanije albanski biti službeni jezik.

- Takođe, ne vjerujem da je bilo mnogo onih koji su mogli i da naslute da će doći dan kada će Crna Gora imati albanskog premijera. Prava Albanaca su višestruko veća nego ikada, kazao je Rama.

Ocijenio je da su odnosi između Albanije i Kosova danas ne samo odlični, već su i produktivniji nego ikada ranije.

- To pokazuju činjenice koje proizilaze ne samo iz zajedničkih sastanaka dviju vlada, već i iz povećane sposobnosti da se u praksi sprovede obostrano korisna saradnja. Dovoljno je vidjeti podatke trgovačkih berzi ili zajednički bukvar, kazao je Rama i dodao da su u toku pripreme za početak rada na mnogim zajedničkim projektima.

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je na jačanje saradnje između Albanije i Kosova i pozvao vlade dvije zemlje da se ne sastaju samo na praznike, već da češće rade zajedno i prihvataju međusobne kritike.

- Naš prostor, kultura i privreda nisu feudi koji nekome pripadaju, ali svi moramo da stavimo kamen u ovaj dvorac. Moramo češće da budemo zajedno i to ne samo na proslavama. Moramo da dijelimo ideje jedni sa drugima i da prihvatamo kritike jedni drugih, tako da radimo jedni sa drugima, rekao je Kurti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. mart 2023 20:38